“Gelin, yeni ihtimallerimizi birlikte tasarlayalım. Öğretmenlik, okul, veli; eğitimin içeriği, öğrencilik ve başarı… Eğitimin içine sıkıştığı kalıpları kıralım ve eğitim yaşantımızı şekillendiren tanımları yeniden yazalım.”

Değişim Elçileri tarafından yayınlanan manifestoyla duyurulan “Bağlantılar” isimli çevrimiçi panel serisinin üçüncü bölümü, Veli Olmayı #YenidenDüşün 24 Aralık’ta Öğretmen Ağı Youtube kanalında yayınlanacak. 

“Eğitimi Yeniden Düşün” ana başlığıyla düzenlenen Bağlantılar serisi, Öğretmen Ağı’nı destekleyen vakıflar ile Değişim Elçisi öğretmenler ve Ağ’ın paydaşlarını ağırlıyor. Seri, sırasıyla ‘Öğretmenlik’, ‘Okul’, ‘Veli Olmak’, ‘Eğitimin İçeriği’, ‘Öğrencilik’ ve ‘Başarı’ başlıklarında olmak üzere altı farklı bölümden oluşuyor.

24 Aralık Perşembe günü saat 20.00’de yayınlanacak olan üçünü bölüm, Veli Olmayı #YenidenDüşün başlığıyla AÇEV Babalık Çalışmaları Birimi Program Uygulamaları Koordinatörü Ahmet Çetin, Bergama İlgili Babalar Derneğinden Hasan Çakır, Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen, Değişim Elçisi Banu Yücetaş’ı konuşmacı olarak ağırlayacak. Bölümün moderasyonunu, Eğitim Reformu Girişimi Politika Analisti Yeliz Düşkün üstlenecek. 

Bölümde konuşmacılar, etkili bir öğrenme iklimi için velinin rolüne, veli ve öğretmen arasındaki işbirliği ve etkileşim ilişkisinin düzeyine, velilerin toplumsal cinsiyet perspektifine göre farklılaşan ev içi ve dışındaki görev ve sorumluluklarına dair görüş ve önerilerini paylaşacak. 

Yayın boyunca izleyiciler, Youtube’da bulunan chat alanından sorulacak soruları yanıtlayarak tartışmaya dahil olabilecek. Ayrıca, konuşmacıların, moderatörün ve Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekip’in farklı disiplin ve alanlardan konu ile ilgili derlediği kaynaklar da chat alanında paylaşılacak. Chat alanındaki tartışmalarda öne çıkan noktalar, Bağlantılar serisini özetleyen raporda yer alacak. 

Bağlantılar serisini kaçırmamak için şimdiden Öğretmen Ağı Youtube kanalına abone olabilir, bildirimleri takip edebilirsiniz.

Moderatör:

Yeliz Düşkün (Eğitim Reformu Girişimi, Politika Analisti)

Yeliz Düşkün, Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 2008 yılında mezun oldu. Sabancı Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi alanında yüksek lisans yaptı. 2012-2014 yılları arasında proje koordinatörü olarak çalıştığı özel bir araştırma şirketinde çeşitli okullarda öğretmen, öğrenci ve ebeveynlerle okul iklimi odaklı araştırmalar yürüttü. Ağustos 2014’te Eğitim Reformu Girişimi’ne katıldı. Politika analisti olarak görev yaptığı ERG’de özellikle öğretmen politikalarına, kapsayıcı eğitime ve eğitimin çıktılarına odaklanarak izleme, araştırma ve savunu çalışmalarında rol alıyor.

Konuşmacılar:

Ahmet Çetin (Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Babalık Çalışmaları Birimi Program Uygulamaları Koordinatörü)

Uludağ Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden lisans, Marmara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programından “Yaşlılarda Sosyotropi- Otonomi Kişilik Özelliği ve Depresyon” konulu tezi ile yüksek lisans derecesi almıştır. 1998-2007 yılları arasında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı çeşitli okullarda, 2007-2015 yılları arasında ise bir özel öğretim kurumunda psikolojik danışman ve bölüm başkanı olarak görev yapmıştır. 2005 yılında Anne Çocuk Eğitim Vakfı tarafından yürütülen Baba Destek Programı gönüllü eğitimciliğine başlamıştır. 2015 yılından bu yana ise vakfın Babalık Çalışmaları Birimi’nde çalışmaya devam etmektedir. Baba Destek Programının eğitim ve uygulamalarının yürütülmesinin yanında aile eğitimleri, gelişim, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi konularda seminer ve eğitimler vermektedir. Çözüm Odaklı Terapi, Psikanalitik açıdan Çocuk ve Ergen Psikopatolojisi eğitimleri almıştır. Bilişsel Davranışçı Terapi Eğitimini süpervizyonu ile birlikte tamamlamıştır. Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği, Kognitif ve Davranış Terapileri Derneği ve Türkiye Paralimpik Komitesi üyesidir.

Hasan Çakır (Bergama İlgili Babalar Derneği)

1976 Kütahya doğumlu bir esnaf olan Hasan Çakır, ilkokul, ortaokul ve liseyi Kütahya'da tamamladı. SDÜ bilgisayarlı muhasebe bölümünden mezun oldu. Bergama’da ikamet eden Çakır,  8 yaşında bir kız çocuğu babası olup, yaklaşık 3 yıldır Bergama İlgili Babalar Derneği için savunuculuk faaliyetleri yürütmektedir.

Banu Yücetaş (Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmen, Değişim Elçisi)

Çukurova Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü mezunudur. AÇEV Anne Destek Programı Eğitimcisi ve Saha Danışmanı’dır, aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.

Etkinliği kendi takviminize  yüklemek ve hatırlatmaları kaçırmamak için tıklayın