Hatam varsa kutlayın! | Yaratıcı Özgüven Festivali 2024 en renkli hataları bekliyor.
Edison, Mozart, Marie Curie, Darwin… Hepsinin ortak noktası, diğerlerinden daha az hata yapmaları değil, daha çok denemeleriydi. Edison’un “Başarı, hatalarımızın üst üste dizilmesiyle yükselir” sözüyle ifade ettiği gibi, hatalarla dolu bir öğrenme yolculuğu yaşamasaydı, yaratıcılığın kapıları ona açılmayacaktı. Tarihin yaratıcı mucitleri, sayısız hata ve denemelerle insanlığın sorunlarına çözümler geliştirmiş veya kendi alanlarında tüm dünyaya ilham olarak köklü değişimlerin öncüsü olmuşlardır.
Yaratıcı mucitlerin hata dolu yolculuklarından ve her gün karşılaştıkları sorunlara yaratıcı çözümler getiren, özgüvenle yeni yollar deneyen öğretmenlerin cesaretinden aldığımız ilhamla, herkesi Yaratıcı Özgüven Festivali’nin “Hata Ödülleri” sahnesine davet ediyoruz!
#BenimGüzelHatalarımVar
Siz de “Benim Güzel Hatalarım Var!” diyorsanız, gelin, meslek hayatınız boyunca yaptığınız en güzel hataları Hata Ödülleri’nde birlikte paylaşalım.
Geçmiş Hata Ödülleri sahiplerinin paylaşımlarından çok şey öğrendik
Anladık ki, eğitimde hata yapmak kaçınılmaz! Her gün sayısız durumla karşılaşıyoruz; bazıları tanıdık, bazıları ise tamamen yeni. Doğru davrandığımızda değil, hata yaptığımızda olayları farklı bakış açısıyla ele almaya başlıyor; yepyeni çözümler keşfediyoruz. Öğretmenlikteki hatalarımız, içimizdeki yaratıcı potansiyeli her gün keşfetmemizi sağlıyor.
#YaratıcılıkHataYapmanınNeresinde
Hatalarımızı paylaştıkça onlara bakış açımız değişiyor; bazı hataları olağan karşılıyor, bazılarını ise hata olarak görmekten vazgeçiyoruz. Hataları yalnızca uzak durulması gereken mutlak yanlışlar olarak değil, nereden baktığımıza göre farklı anlamlar kazanabilen ve gelişimimize katkı sağlayan değerli deneyimler olarak görmeye başlıyoruz.
#YaratıcılıkHataYapmanınNeresinde
Ve yine geçmiş Hata Ödülleri’nden öğrendik ki, hatalarımız üzerine düşünmek ve bunları paylaşmak çok değerli. Hata yapabilen ve bunu öğrencileriyle paylaşan öğretmenler, öğrencilerinin onları hatalarıyla birlikte kabul ettiğini belirtiyor. Bu sayede, hata yapmak öğrencilerin gözünde korkulması gereken bir deneyim olmaktan çıkabiliyor.
Eğitimde Hatalar Hak Ettiği Değere Kavuşuyor
Dünyaca tanınan psikolog Carol Dweck’in “gelişim zihniyeti” teorisine göre, hataları sahiplenmek bireylerin büyüme zihniyetini benimsemelerine ve hem kendileri hem de başkaları için daha zengin bir öğrenme ortamı yaratmalarına yardımcı oluyor. Biz de bu anlayışla, eğitimde hataların hak ettikleri değeri kavuşması adına onları ödüllendiriyoruz.
İlham Verici Hata Yolculuğunun Bir Parçası Olun
Bu ilham verici yolculuğun bir parçası olmak istiyorsanız, hatanızı aşağıdaki etkinlik formunu doldurarak bizimle paylaşabilirsiniz. Ödül kategorilerimiz şu şekilde sıraladık:
- Süper Güç Sandığımız: Güçlü yönlerimizden kaynaklanan hatalar
- Hayat Öğretmenim: Öğreten ve önyargıları sorgulatan hatalar
- Kemerlerinizi Bağlayın: Telaşla yapılan dijital hatalar
- Denemeden Bilemezsin: Cesur hatalar
- Serbest Kürsü: Hiçbir kategoriye sığamayan, kendine has hatalar
Başvurular 19 Kasım Salı günü saat 11:00’e kadar alınacaktır. Festival sonunda, cesur öğretmenlerimizi sürpriz hediyeler bekliyor!
24 Kasım Öğretmenler Günü’nde
24 Kasım Öğretmenler Günü’nde, hep birlikte hatalarımızı vazgeçilmez deneyimler olarak görüp, onları kutlamak dileğiyle…
#BenimGüzelHatalarımVar