#DeğişimÖğretmenle Mobil Uygulaması
Yazar: Haluk Göksel
Öğretmen Ağı’nın ağ modeli, Değişim Elçisi öğretmenlerin ihtiyaçlarından yola çıkarak ürettiği çözümlerin eğitimcilere ve geniş kitlelere ulaşmasına imkân tanıyor ayrıca Değişim Elçilerinin inisiyatif almasını ve üretmesini, kendi aralarındaki iletişimin ve etkileşimin etkili olması sağlıyor. Bunu sağlayan bir iletişim ve etkileşim alanını yaratmaya, 2020 yılında başlamıştık. 2020 Değişim Elçileri Yaz Buluşması’nda ilk kez, Değişim Elçilerine özel olarak oluşturulan mobil uygulamayı hayata geçirmiştik. 2021 yılında ise, mobil sosyal etkileşim platformu #DeğişimÖğretmenle Uygulaması yeni fonksiyonlar ve içerikler ile büyümeye devam etti.
2021 yılı Aralık ayı itibarıyla 362 Değişim Elçisi, mobil uygulamamızı cep telefonlarına kurdu ve hesaplarını aktive etti. Değişim Elçileri, “Duyurular”, “Tanış-Tanıştır”, “Buluş-Buluştur”, “5N1K”, “Serbest Kürsü”, “Toplulukta #Olan-Biten” ve “Geri Bildirim Köşesi” olmak üzere 6 farklı grupta etkileşime geçiyor. Yıl boyunca, sık kullanılan pek çok sosyal medya platformunda yer alan okunmamış mesaj sayısı uyarısı, beğenme, yorum, yanıt gibi etkileşimlerle birlikte bildirim alma, gelişmiş profil arama özelliği gibi geliştirmeler yaptık. Bu sayede Değişim Elçileri birbirlerini branş, çalıştıkları kurum, şehir, kademe, okul tipi üzerinden bulabiliyor. Değişim Elçilerinin kolay inisiyatif alabilmeleri ve organizasyonlar düzenleyebilmeleri için ağ etkinlikleri düzenleme formlarını mobil uygulamaya taşıdık. Aynı zamanda erişimi artırmak amacıyla sadece mobil uygulamadan değil masa üstü bilgisayarlardan da erişime olanak veren web platformu kullanıma açıldı.
2022 yılında hedefimiz yeni hayata geçirdiğimiz fonksiyonlar ve iletişim stratejisi ile birlikte, aylık ortalama aktif kullanıcı oranını %70’lere taşımayı ve sivil alanda benzer çalışmalar yürüten kurum ve oluşumlara örnek oluşturmayı hedefliyoruz.
*Bu yazının orijinali Eylül 2020-Aralık 2021 Öğretmen Ağı Faaliyet Raporu’nda yayınlanmıştır.
Haluk Göksel Hakkında
Çocukluğundan beri yeni icatlar çıkarmak ve bu icatları hayatına taşımaktan ve üretmekten keyif alan Haluk, İstanbul Üniversitesi’nde İngilizce İktisat okudu. 1996’da hayatımıza internetin girmesi ile ekonominin dinamiklerinin dijitale nasıl taşınabileceği konusuna odaklandı. Bu amaçla New York Üniversitesi’nde İnteraktif İletişim üzerine yüksek lisans yaptı. Dijital dünyanın mutfağı içinde 3D animasyon, video prodüksiyon, sanal gerçeklik tasarımı, web tasarımı, proje yönetimi, dijital pazarlama, e-ticaret olmak üzere pek çok alanda uzmanlaşan Haluk, bilgi birikimini topluma fayda sağlayacak bir alanda değerlendirmek üzere çıktığı yolda ERG ile tanıştı.
Dijital teknolojinin bir amaç değil araç olarak gören Haluk, meteoroloji, bonsai sanatı, su dünyası ve sinema tutkunudur.
Öğretmen Ağı; öğretmenlerin, meslektaşları ve farklı disiplinlerden kişi ve kurumlarla bir araya gelerek güçlendiği bir paylaşım ve işbirliği ağıdır. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.