Öğrencinin Sesi Topluluğu
Topluluk Moderatörleri
Sibel Tartut, Hatice Durakoğlugil
Topluluk kimlerden oluşuyor?
Sibel Tartut, Hatice Durakoğlugil, Elif Yüksel, Şebnem Filiz Yapıcı
Topluluğun hikayesi
2022 Değişim Elçileri Yaz Buluşması’nda karar verdik. Yakup’un Podcast Atölyesinden sonra fikir olarak aklımıza geldi. Ağustos’ta diğer elçilerle temasa geçip şekillendirme aşamasına başladık.
Topluluk neler yapıyor?
Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise kademesi olarak farklı değişim elçileriyle başladığımız yolculuğumuza ortaokul ve lise öğrencilerinin sesi olarak devam etmekteyiz. UNESCO 2030 Kalkınma Hedefleri Üzerine Öğrencinin Sesi olmayı hedeflediğimiz bu çalışmayla Sürdürülebilir Çevre ve Gezegenimiz, Kişisel Gelişim ve Mutluluk, Spor ve Sağlıklı Yaşam,Su, Yaşam ve Gezegenimiz olmak üzere dört Podcast çektik. Öğrencilerimiz 10-17 yaşları arasında. Bu süreçte öğrencilerin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri üzerine fikirlerini dinleme, çeşitli atölyelerle onlarda farkındalık oluşturma, araştırma ve incelemeye, problemlere yönelik çözüm üretmeye teşvik ederek liderlik, girişimcilik, kendini ifade etme gibi kazanımlara ulaşmayı hedefledik. Öğrencilerimiz ve velilerinden aldığımız olumlu dönüşler , çalışmanın ne kadar faydalı olduğu; ilerleyen yıllarda farklı bir boyuta evrilebileceğini göstermektedir. Amacımız Kalkınma Hedefleri Üzerine Öğrencilerin Sesini duyurmanın yanı sıra onların ilgi odağında olan konuları dile getirebileceği, yeteneklerini, endişelerini, çözüm önerilerini, hayallerini paylaşabilecekleri yeni alanlar açmak ve onların sesini duyurabilmektir.
Öğrencinin Sesi Podcastlerini dinlemek için tıklayın.
“Ayrıla Ayrıla Birleşeceğiz (Yani fikir ayrılıkları, renkler, istek ve beklentilerdeki farklılıklar bizi ayırmaz aksine daha da güçlü kılar. Bu küçük ayrılmalardan çok daha güzel ve güçlü çalışmalar ortaya çıkar).”
Sibel Tartut