Hızla dijitalleşen ve artan belirsizliklerle dolu dünyada, sindiremeyeceğimiz kadar çok bilgi yığın halinde üzerimize geliyor. Yaşadığımız çağın en önemli becerileri arasında, bu bilgi yığının arasından doğru bilgiye ulaşabilmek, bilginin doğruluğunu değerlerlendirmek ve bağlamını okumak gibi eleştirel düşünme pratikleri yer alıyor. Eleştirel dijital okuryazarlık becerilerimizin daha okul sıralarından itibaren gelişmesi ve eleştirel düşünmenin ortak değer olduğu bir dünya için ise, öğretmenlerin değiştirici ve dönüştürücü gücüne ihtiyacımız var.
Teyit ve Öğretmen Ağı işbirliğinde, 2020 yılından bu yana 19 farklı şehirden Değişim Elçisi öğretmenle birlikte “Eğitimde Öğretmenlerle Eleştirel Dijital Okuryazarlık” projemiz tam da bu ihtiyaca yanıt olarak doğdu. Bu yolculuğumuz, teyitçiliğin eğitim ortamlarında ve eğitim paydaşları arasında ortak bir değer olabilmesi için öğretmenlerin rolüne odaklanıyor.
Projenin çıktılarından olan Eğitimde Eleştirel Dijital Okuryazarlık El Kitabı üzerine çalışırken, eleştirel dijital okuryazar olma serüveninin uzun, zorlu ve eğitimin farklı paydaşlarıyla derinlemesine tartışılabilecek ve bu paydaşların katkısına oldukça açık bir alan olduğunu deneyimledik. Şimdi, bu katkıya alan açmasını dilediğimiz bir zirve gerçekleştiriyoruz.
Teyit ve Öğretmen Ağı işbirliğinde AB Türkiye Delegasyonu ve Çankaya Belediyesi destekleriyle düzenlenen Eğitimde öğretmenlerle eleştirel dijital okuryazarlık zirvesi, 11 Haziran 2022 Cumartesi günü 13.00 - 17.00 arasında Ankara Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleşecek zirve programına ulaşmak için tıklayın.
Eleştirel dijital okuryazarlık ve eğitim alanlarının kesişiminde; öğretmenler, veliler, öğrenciler, bakım verenler, akademisyenler, teknoloji şirketlerinin temsilcileri, kâr amacı gütmeyen kuruluşlar, sivil toplum aktörleri, medya mensupları, gazeteciler, bakanlıklar gibi çeşitli eğitim paydaşlarını bir araya getirmeyi hedefliyoruz.
Zirveye siz de davetlisiniz, kayıt olmak için buradaki linki kullanabilirsiniz.