GERİ

YPÇ ÇANAKKALE - ÖĞRENME ORTAMLARINDA ÖĞRENCİLERİN EKOLOJİ ODAKLI KARAR SÜREÇLERİNE KATILIMLARINI NASIL ARTIRABİLİRİZ?

Çocuklar, gündelik yaşamlarının çoğunu okulda geçiriyor. Okullar, çocuklara fikirlerini ifade etmeleri ve kendileriyle ilgili alınan kararlara katılabileceği pek çok fırsat sunuyor. Doğa, ekoloji ve sürdürülebilir yaşam ise çocukların karar alma süreçlerinde olması gereken en önemli alanlardan birkaçı. Peki, “Öğrenme ortamlarında öğrencilerin ekoloji odaklı karar süreçlerine katılımlarını nasıl artırabiliriz?” sorusunu kullanarak 4 hafta boyunca Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını işleyecek olan Yaratıcı Problem Çözme Programı'nın ilk buluşması, programa daha önce katılmış Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Gülnaz Bekar ve Sibel Ezgi Epik'in yürütücülüğünde 27-28-29 Eylül'de ÇABAÇAM'ın ev sahipliğinde gerçekleşti.

Deneyimli Öğretmenler:

 

Ahmet Canbaz Hakkında:

1987 yılında Denizli’de doğan Canbaz, ilköğretim ve orta öğretimini Denizli’nin Çal ilçesinde tamamladı. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nden 2011 yılında mezun oldu. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Tiyatro Topluluğu bünyesinde, birçok tiyatro oyununda görev aldı. 2015 yılında 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünde yüksek lisans programını bitirdi. Eğitim ile ilgili çeşitli sertifika programları ve konferanslara katılan Canbaz, 2018 yılında dünyadaki en büyük yaratıcılık organizasyonu olarak kabul edilen Destination İmagination Türkiye Denetim Kurulu Başkanı olarak seçildi. Ahmet Canbaz şu anda İTÜ GVO Özel İzmir Okulları’nda Türkçe Öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

Emrem Gürses Hakkında:

1975 yılında Ankara’da dünyaya gelen Yaka, ilk öğretimini Ankara ve Diyarbakır’da tamamladı. Orta ve lise öğretimini Kırklareli Anadolu Lisesi’nde bitirdikten sonra, Ankara üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Türkoloji Bölümü’nden mezun oldu. 1997 yılında edebiyat öğretmeni olarak atandı. 21 yıllık meslek hayatına hâlen İzmir Bornova Anadolu Lisesinde devam etmektedir. Yaka aynı zamanda, ICF Eğitim Koçluğu ve ICF İlişki Koçluğu yapmaktadır.

Elmas Yüce Hakkında:

2001’de Konya Selçuk Üniversitesi Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Sivas, Bartın, Aksaray ve Ordu'da çalıştı. Şu anda Çanakkale Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulunda çalışmaktadır. Elmas, tarihi ve doğal güzellikleri olan yerleri gezmeyi ve halk müziği dinlemeyi çok seviyor.

Elvan Kasaplar Hakkında:

1991 yılında Bandırma'da doğan Kasaplar,ilkokul ortaokul ve liseyi Çanakkale'de tamamladı.Lise döneminde matematikte desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere etkinlikler yapmaya başladı.2014 yılında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur.Öğrencilik yıllarından itibaren gönüllü olarak öğrencilerle matematik üzerine çalışmıştır.2016 yılından beri Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulunda Matematik öğretmeni olarak görev yapmaktadır.Öğretmen Ağı Yaratıcı Problem Çözme programında katılımcı öğretmen olarak yer almıştır.

Özge Çavaş Hakkında:

1994’te Gelibolu'da doğdu. Melahat Aksoy Anadolu Öğretmen Lisesi’nden ve Dokuz Eylül Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. İzmir’de bir yıl özel eğitim merkezi ve anaokulunda çalıştıktan sonra sırasıyla birer yıl Karabiga ve Gelibolu’da çalıştı. Çocukları seven onlara değer veren onlardan çok şey öğrenen gelişime ve yeniliğe açık bir öğretmen olarak kendini tanımlıyor.

 

When
2019-09-27 18:00 through 20:00
Location
ÇABA ÇAM
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Terzioğlu Yerleşkesi
Tıp Fakültesi Dekanlığı Yanı / ÇABA ÇAM
Merkez / Çanakkale, 20020
╲╱