GERİ

MATEMATİK ÖĞRETİMİNDE ÇOCUK EDEBİYATI KULLANIMI

Eylül 14, 2019

Saat: 11:00-14:00

Farklı disiplin ve branşların birlikteliği, çocukların öğrenme merakını artmasında kilit öneme sahiptir. Nitelikli çocuk kitaplarının matematik derslerinde etkili kullanımı, öğrenmenin kalıcı hale gelmesine katkı sunar. 

Öğretmenden Öğretmene atölyelerinin yenisi, “Matematik Öğretiminde Çocuk Edebiyatı Kullanımı” başlıklı atölye, öğretmenlerin matematiksel bağlamı olan çocuk kitaplarının matematik derslerinde etkili kullanımına kazanmasına odaklanacak. Dr. Burcu Durmaz'ın yürütücü ve Gözde Uysal'ın moderatör olacağı atölye, 14 Eylül 2019’da saat 11.00 ila 14.00 arasında, Mersin Mezitli Kent Konseyi’nde yapılacak. 

Öğretmenden Öğretmene, öğretmenlerin, ilgi ve uzmanlık alanlarından, bireysel ve mesleki becerilerinden yola çıkarak geliştirdikleri ve kendi iyi örneklerini meslektaşları ile paylaştıkları atölyelerdir. Atölyelere başvuruda Matematik, Türkçe ve Sınıf Öğretmenleri önceliklidir. Etkinlik ücretsizdir, ancak katılım kontenjanla sınırlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!

 

Dr. Burcu Durmaz Hakkında

Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesidir. Lisans derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği; yüksek lisans derecesini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği; doktora derecesini ise Uludağ Üniversitesi İlköğretim Matematik Eğitimi programlarından almıştır. Doktora sonrası araştırma için 2016-2017 yıllarında TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı'nın desteğiyle ABD'ye gitmiştir. TÜBİTAK 4005 kapsamında desteklenen Matematik Öğretiminde Çocuk Edebiyatının Kullanımı ve Örnek Uygulamalar I-II isimli projelerde yürütücü ve matematik eğitimine ilişkin pek çok projede danışman, eğitmen ve araştırmacı olarak görev yapmıştır. Araştırma alanları arasında matematiksel kavram yanılgıları, matematiksel yaratıcılığın geliştirilmesi, çocuk kitapları ve üstün yeteneklilerin eğitimi yer almaktadır.

 

Gözde Uysal Hakkında

Marmara Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. TEGV'in yaz kampında gönüllü eğitmenlik yaptı. İstanbul Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu'nda öğretmenlik yaptı. Batman'da üç buçuk yıl görev yapıp bir yandan da TEGV'de çalıştıktan sonra İstanbul'da farklı okullarda 6 yıl boyunca çalıştı. İşaret Dili kursunu başarıyla tamamladı ve İstanbul Engelliler Merkezi'nda işitme engellilere matematik dersleri verdi. ALOHA MENAR'dan Mental Aritmetik Eğitimi alarak bir dershanede okul öncesi grubuna Mental Aritmetik dersi verdi. İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik okudu. MEB'de Eğitimde Kapsayıcılık Öğretmen Eğitmenliği yaptı. Şu anda Mersin'de mesleğine ve Eğitim Programları ve Öğreimi yüksek lisans programına devam eden Uysal, Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.

 

 

 

When
2019-09-14 11:00 through 14:00
Location
Mezitli Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşları Merkezi
Viranşehir Mah 34348 Sokak
Mezitli/Mersin, 33340
╲╱