GERİ

FARK YARATAN BECERİLER

Temmuz 3, 2019

Saat: 13:45 - 15:15

Yürütücü: Melda Akbaş, Deniz Hale Durakbaşı, Gökçe Uysal

Moderatör: Esin Yılmaz 

 

Ashoka “herkes fark yaratabilir” ilkesinden yola çıkarak empati, ekip çalışması ve işbirliği, yaratıcı problem çözme ve  liderlik becerilerini “fark yaratan beceriler” olarak adlandırıyor. Çocuklar için Ashoka programı kapsamındaki Fark Yaratan Sınıflar Projesi, değişen dünya koşullarında çocukların, bugün ve gelecekte toplumsal sorunlara ilişkin sorumluluk alan, yenilikçi çözümler üreten, çevresine pozitif katkı sağlayan ve toplum yararı için çaba gösteren bireyler olmalarını amaçlıyor. Ashoka Türkiye projede, bu becerilerin hem birey hem de toplum için en az akademik beceriler kadar önemli olduğu bilincinin oluşturulması ve bu becerileri destekleyen yaklaşımların yaygınlaşması için çalışıyor. Bu kapsamda Fark Yaratan Sınıflar Projesi, fark yaratan becerileri destekleyen uygulama örneklerini, pratik önerileri ve alan uzmanlarının bu becerilere ilişkin görüşlerini Fark Yaratan Sınıflar çevrimiçi platformunda (www.farkyaratansiniflar.org) paylaşıyor; öğretmenlerle fark yaratan becerileri kendilerinde ve çocuklarda desteklemeleri için çeşitli buluşmalarda (yüz yüze eğitim ve seminerler, sohbetler, online buluşmalar vb.) bir araya geliyor ve daha çok öğretmene ve/veya çocuklarla çalışan kişilere ulaşmak amacıyla bu uygulamaların yaygınlaştırılması için çalışmalar yürütüyor.

Proje kapsamında, Öğretmen Ağı ile işbirliği içinde Değişim Elçisi öğretmenlerin uygulama örneklerine erişiliyor ve www.farkyaratansiniflar.org’da yaygınlaştırılıyor.

Ashoka Türkiye’den Melda Akbaş ve Deniz Hale Durakbaşı’nın yürüteceği bu oturum öncelikle okul öncesi ve sınıf öğretmenleri olmak üzere sınıfında/öğrenme ortamında empati, ekip çalışması, yaratıcı problem çözme, yeni liderlik becerilerine alan açmak isteyen tüm öğretmenlere açık.

Bu oturumda:

  • Katılımcılarla Fark Yaratan Sınıflar deneyimleri paylaşılacak,
  • Kendi sınıfında uygulamak isteyen öğretmenlerin soruları yanıtlanacak
  • 2019 - 2020 döneminde, sınıfında Fark Yaratan Sınıflar’dan uygulama örneği taşıyacak öğretmenlerle birlikte neler yapılabileceği tartışılacaktır.
  • Oturumda öğretmenlerin önerileri ayrıca toplanacaktır.   

Bu işbirliği sürecinde ve sonucunda Değişim Elçileri;

  • Fark Yaratan Sınıflar etkinliklerini sınıflarında uygulayabilir, uygulama sürecinde Ashoka Türkiye proje ekibinin desteğine başvurabilir.
  • Uygulama hikayelerini ve deneyimlerini meslektaşlarına iletmek için Ashoka Türkiye ile paylaşabilir.

 

 

When
2019-07-03 09:00 through 21:00
╲╱