GERİ

EBEVEYN FARKINDALIĞI VE SİBER ZORBALIK

Haziran 23, 2019

Saat: 14:00-15:30

Yetişkinlerle karşılaştırıldığında çocuklar kendilerini ifade etmek ve sosyalleşmek için sanal ortamları çok daha fazla  kullanıyor. Ebeveyn desteği, siber zorbalıkla başa çıkmada etkili olduğu için ebeveynlerin siber zorbalığa yönelik farkındalığı artırmak bu kapsamda önemli bir noktada duruyor.

Nisan-Mayıs 2019 aylarında Denizli’de düzenlenen Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında geliştirilen “Keşf'ettin mi?” uygulaması “Ebeveyn Farkındalığı ve Siber Zorbalık” başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliğinde tanıtılacak. Ayşegül Tekinbaş Özyağcı, Ayşe Kiraz, Emrah Dal, Pınar Saatçi Aydın, Esen Bacak, Sedef Bayhan ve Zerrin Öztürk’ten oluşan Yeşil Grup’un, 4 hafta boyunca “Yetişkinlere çocukların sosyal ortamın sanal ortama taşındığını nasıl farkettirebiliriz?” sorusuna cevap arayarak geliştirdikleri uygulama, ebeveynlerin siber zorbalığa yönelik farkındalıklarını artırmak isteyen öğretmenler için yol gösterici olacak. Deneyim Paylaşımı, 23 Haziran Pazar günü saat 14:00-15:30 arasında, Ayşegül Tekinbaş Özyağcı moderatörlüğünde TEGV Denizli’de gerçekleşecek.

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir. Öğretmenler, her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmek için yeni bir yöntem öğrenir. Deneyim Paylaşımı, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. Lütfen başvurmayı unutmayın.

 

Ayşegül Tekinbaş Özyağcı hakkında

Dokuz Eylül Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Devlet kurumlarında ve özel kurumlarda çalıştı. Üniversite eğitimi ve sonrasında mesleki gelişimi adına pek çok çalışmada bulundu. Öğretmenlik mesleğini hayat boyu öğrenme süreci olarak görüyor ve bu düşünce doğrultusunda çeşitli seminer, atölye ve çalıştaylara katılarak öğrenmeye devam ediyor. 2017 yılında Denizli Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlemiş olduğu Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP) çalıştayında görev alıp etkinlikler tasarlayarak öğretmenlere kılavuz kitap hazırlanmasına katkı sağladı. Öğretmen Ağı ile 2018 yılında Oyun ve Oyunlaştırma atölyesi kapsamında tanışmış ve devamında farklı çalışmalarda yer almıştır.

 

When
2019-06-23 14:00 through 15:30
Location
TEGV - Deliktaş Öğrenim Birimi
Deliktaş Mahallesi 2002/1 Sokak
Pamukkale/Denizli, 20170
╲╱