GERİ

ÇOCUKLARDA SİBER ZORBALIĞA YÖNELİK FARKINDALIĞI ARTIRMAK

Yetişkinler gibi çocuklar da sosyalleşme ve eğlence için büyük oranda sanal ortamları kullanıyor. Öğrencilerin teknoloji kullanımını bilinçli ve verimli hale getirmek için siber zorbalığa yönelik farkındalığı artırmak bu bağlamda çok önemli bir adımı oluşturuyor.

Nisan-Mayıs 2019 aylarında Denizli’de düzenlenen Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında geliştirilen “Sihirli Görevler” uygulaması “Çocuklarda Siber Zorbalığa Yönelik Farkındalığı Artırmak” başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliğinde tanıtıldı. Adalet Eres, Gamze Yatkın, Faden Özge Dumlupınar, Burcu Negiz, Muhammet Ali Mert, Güler Göker’den oluşan Araştırma Zorbaları Grubu’nun, 4 hafta boyunca “Akran gruplarının sanal ortamdaki olumlu davranışlarını nasıl daha görünür hale getirebiliriz?” sorusuna cevap arayarak geliştirdikleri uygulama, öğrencilerinin siber zorbalığa yönelik farkındalıklarını artırmak isteyen öğretmenler için yol gösterici bir nitelikte. Deneyim Paylaşımı, 13 Haziran Perşembe günü saat 19:00-20:30 arasında, Muhammet Ali Mert’in moderatörlüğünde Zeytin Ağacı Çocuk Evi’nde Denizli’de gerçekleşti.

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir. Öğretmenler, her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmek için yeni bir yöntem öğrenir. Deneyim Paylaşımı, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. Lütfen başvurmayı unutmayın.

Muhammet Ali Mert hakkında

1995 yılında İstanbul’da doğdu. 2017 yılında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Bilimleri Bölümü Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden mezun oldu. Özel PEV Okulları’nda Okul Psikolojik Danışmanı olarak çalışmaya başladı.  2018 yılında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik alanında yüksek lisans eğitimime başladı. Lisans yıllarından itibaren birçok kurum ve kuruluşta çalışmalara katılarak ve çeşitli pozisyonlarda görevler alarak kendine bir etki alanı oluşturmaya çalıştı. Aynı zamanda AÇEV Baba Destek Programı Eğitimcisi olarak yetişkin eğitimi alanında da çalışmalarını sürdürmektedir. Halen Özel PEV Okulları’nda Okul Psikolojik Danışmanı olarak görev yapmaktadır.

When
2019-06-13 19:00 through 20:30
╲╱