KAPSAYICI EĞİTİM PLAYBACK TİYATROYLA NASIL SAĞLANIR
Playback tiyatro, kapsayıcılığın önündeki en büyük engel önyargılarımızla yüzleşmek, empati, öz farkındalık ve öz yönetim becerilerimizi geliştirmek için etkili bir yöntemdir.
“Kapsayıcı Eğitim Playback Tiyatroyla Nasıl Sağlanır?” bu kez bir öğretmen ile bir yaratıcı drama ve playback tiyatro eğitmenini bir araya getirdi. Atölyede, kapsayıcı bir eğitim ortamı için playback tiyatro kullanımına dair sınıf içi uygulamalar paylaşıldı. Yaratıcı Drama Eğitmeni Şeniz Turan ve Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Ceylan Taş’ın yürütücülüğünde gerçekleşti.
Şeniz Turan Hakkında
2005-2009 arasında Yaratıcı Drama Eğitimi aldı. 2010'da Playback Tiyatro üzerine çalışmaya başladı. Yaratıcı Drama ve Playback Tiyatro eğitmeni olarak, çocuklar, gençler ve yetişkinleri kapsayan geniş bir yaş grubu ile çalışmaktadır. Ayrıca, özel eğitime gereksinim duyan çocuk ve gençlerle ve mülteci gruplarıyla çalışmaktadır. Halen, Leandra Perrotta'nın liderliğinde dans terapisi eğitimi almaktadır. Kendini farklı biçimlerde ifade biçimleri üzerine kendini geliştirmektedir.
Ceylan Taş Hakkında
Ceylan Taş: İlk,orta ve lise öğrenimini Tunceli’de tamamladıktan sonra 2017 yılında Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Şu anda özel bir okulda Sınıf Öğretmeni olarak çalışan Taş, Öğretmen Ağı’nın düzenlediği Yaratıcı Problem Çözme programını "Öğrencilerin öğrenmenin bir yarış olmadığını hissetmelerini nasıl sağlarız?" sorusu üzerine grup çalışması ile tamamladı. STEM üzerine eğitimlere katılan Taş, Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.
Aslı Güngörer Hakkında
Ege Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünden mezun oldu. 2008’den bu yana Milli eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda Psikolojik Danışman olarak görev yapmaktadır. 2014'ten beri Karabağlar Mustafa Baykaş Ortaokulu'nda çalışmaktadır. Sanatölye Varyant Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nde Hemdem Hikaye Anlatıcıları grubunda topluluklara “Hikâye Anlatıcılığı” yapmakta, çocuklara yönelik “Yaratıcı Drama Atölyeleri” düzenlemektedir. 2018'den bu yana "Volume Playback" tiyatro grubunda oyuncudur. 2011'de başlayan Uludağ Üniversitesi Psikiyatri Anabilim Dalı işbirliğiyle düzenlenen Sanat Terapisi ve Yaratıcılık Eğitimi tez aşamasındadır. P4C (Çocuklar İçin Felsefe Eğitimi) almıştır.
Yeliz Bulgurcu Hakkında
Eğitim alanında Birleşmiş Milletler, UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığı ile yürütülen projelerin saha sorumlusu olarak görev aldı. Pek çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olan Bulgurcu, 2016'dan bu yana mülteci çocuklarla ilgili çalışmalar yürütmektedir.
Şemikler Mahallesi 6274/1 Sokak
Karşıyaka/İzmir, 35560