GERİ

UÇUŞAN SORULAR

Mayıs 4, 2019

Saat: 18:00-19:30

Hepimiz, merak etme içgüdüsüyle dünyaya geliyoruz. Ne var ki, yaşları ilerledikçe çocuklar hata yapmaktan ve soru sorunca ciddiye alınmamaktan korkuyor, bu korku onların merak duygusunu ifade etmelerinin önüne geçiyor. Öğrencilerin soru sormaları teşvik edilirse, ancak o zaman merakın yeşermesi mümkün olur.

Mart - Nisan 2019 aylarında Ankara’da düzenlenen Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında geliştirilen “Uçuşan Sorular” uygulaması, Deneyim Paylaşımı etkinliğinde tanıtıldı. İbrahim Yıldırım, Mehmet Akif Ceylan, Ezgi İdemen Hazar, Kübra Gürol, Büşra Dönmez, Figen Ataol, Mehri Erol’dan oluşan Derd-i Merak Grubu’nun, 4 hafta boyunca “Öğrencilerin merak ettiklerini çekinmeden ifade etmelerini nasıl sağlayabiliriz?” sorusuna cevap arayarak geliştirdikleri uygulama, çocukların meraklarını sınıflarda korkmadan paylaşabilecekleri alanlar yaratmak isteyen öğretmenlere yol gösterici olacak. Mehri Erol’un moderatör olacağı Deneyim Paylaşımı, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 18:00-19:30 arasında, Ankara Araştırmacı Çocuk Merkezi’nde gerçekleşti.

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir. Öğretmenler, her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmek için yeni bir yöntem öğrenir. Deneyim Paylaşımı, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. 

Mehri Erol Hakkında:

İlkokulu, Sivas'ta birleştirilmiş sınıflı bir köy okulunda; liseyi ise Kayseri'de bir Anadolu Lisesi'nde tamamladı. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu.Bir süre sonra İstanbul’da öğretmenliğe başladım.Permakültür tasarımcılığı,Orman Anaokulu liderliği, ÇDD yaratıcı drama liderliği,TÜBİTAK projelerinde yürütücülük yaptı. Çocuklara içlerindeki cevheri keşfetme yolculuklarında daha iyi rehberlik edebilmek için alternatif eğitim araçlarından yararlanmayı her daim sürdürüyor.Öğretmen Ağı’nı bu yoldaki en büyük destekçilerinden biri olarak tanımlıyor.

 



 




When
2019-05-04 18:00 through 19:30
Location
Araştırmacı Çocuk Merkezi
Beştepe mah Nergiz sk
Via Flat İş Merkezi 7/2 D:21-22
Ankara, 06560
╲╱