GERİ

SORUYLA BULUŞAN MERAKLAR

Mayıs 4, 2019

Saat: 11:30-13:00

Öğrenmenin temelinde, merak duygusu yatıyor. Ne var ki, öğrencilerin öğrenme merakı sık sık “daha o konuya gelmedik”, “dersi kaynatma” gibi kalıplarla baltalanıyor; öğrenciler hata yapmaktan korktukça sordukları sorular azalıyor.

“Soruyla Buluşan Meraklar” başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliğinde, Mart - Nisan 2019 aylarında Ankara’da düzenlenen Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında geliştirilen “Merak Molekülleri” uygulaması tanıtıldı. Sezgin Taş, Selcen Tuğba Aytaş, Ümran Hancı, Hacer Ertan, Besime Büşra Karakoyun, Nuran Uçan’dan oluşan Inception Grubu’nun, 4 hafta boyunca “Öğrencilerin soru sorma cesareti bulabileceği bir öğrenme ortamını nasıl sağlarız?” sorusuna cevap arayarak geliştirdikleri uygulama, çocukların sınıflardaki soru sorma cesaretlerini artıracak ortamlar yaratmak isteyen öğretmenlere yol gösterici niteliğinde. Ümran Hancı’nın moderatör olacağı Deneyim Paylaşımı, 4 Mayıs Cumartesi günü saat 11:30-13:00 arasında, Ankara Araştırmacı Çocuk Merkezi’nde gerçekleşti.

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir. Öğretmenler, her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmek için yeni bir yöntem öğrenir. Deneyim Paylaşımı, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. 

Ümran Hancı Hakkında:

1989 yılında Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü’nden mezun oldu. 2005 yılında Beykent Üniversitesi Eğitim Yönetimi yüksek lisansını tamamladı. Erzincan, İzmir, İstanbul ve Ankara olmak üzere farklı illerde MEB okullarında 22 yıl öğretmenlik yaptı. Halen bir devlet okulunda mesleğine, öğrenme ve öğretme yolculuğuna devam ediyor.

 

 




 



 

When
2019-05-04 11:30 through 13:00
Location
Araştırmacı Çocuk Merkezi
Beştepe mah Nergiz sk
Via Flat İş Merkezi 7/2 D:21-22
Ankara, 06560
╲╱