DEĞİŞİM ELÇİLERİ YAZ BULUŞMASI
“Zaten bildiğim şeyler”, “biz bu yollardan geçtik” demeden, karşılaştığı kalıpları kıran öğretmenler, çocuklarını dünyasını dönüştürür. Eğitimde ihtiyaç duyulan değişim ise, öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri için kendi inisiyatifleriyle harekete geçtiğinde başlar.
2018-2019 döneminde değişime elçilik eden öğretmenler, Ağ araçlarını uygulayarak okullara taşınacak pek çok yaratıcı çözüm ve iyi örnek geliştirdi. Yıl boyu üretilenleri kutlamak ve gelecek dönem çalışmalarımızı birlikte planlamak için, bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Değişim Elçileri Yaz Buluşması”nı farklı disiplinlerden beslenen ‘icat çıkaran’ların bir araya geldiği bir eğitim festivaline çevirdik. Türkiye’nin 25 farklı ilinden bu değişime elçilik eden 210 öğretmeni, farklı disiplin ve çalışma alanlarından Öğretmen Ağı ile işbirliği geliştiren onlarca paydaş kurum ve kişi ile Ağ’ın Destekçi Vakıflarının katılımıyla, 2-3-4 Temmuz’da Özyeğin Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.
3 gün süren Buluşma’da, 2019-2020 döneminde Öğretmen Ağı araçlarını - 1 Öğretmen 1 Disiplin, Karşılaşmalar, Öğretmenden Öğretmene, Deneyim Paylaşımı, Yaratıcı Problem Çözme ve Düşünme Becerileri’ni derinlemesine tanıdık ve uygulanan araçların örneklerini keşfettik.
Öğretmen Ağı değerlerini bir arada deneyimledik. Bir ağ olmayı, oturumların dışına taşırarak artık geleneksel hale gelen ‘Balfolk’ dansını 260 kişi ile birlikte yaptık.
Öğretmen Ağı ile işbirliği geliştiren paydaşlarla önümüzdeki dönem çalışmalarımızı planladık. Seçbir ve Tohum Otizm Vakfı, Süleyman İnan (Pamukkale Üniversitesi ve Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı), İKSV Alt Kat, Yuva Derneği, Ashoka Türkiye, Kodluyoruz Derneği, Çekül vakfı,Mor Sertifika Programı,ÇOÇA ve Göç Çalışmaları Merkezi, Süha Soydan (Özyeğin Üniversitesi), Rahmi Koç Müzesi ve Pera Müzesi dahil olmak üzere önümüzdeki dönemin çalışmalarını planladık. Bunların yanı sıra Bilim Akademisi Vakfı, EÇEV, Habitat, TEGV, BBOM, TOG ile de birlikteydik. Paydaşlar ve öğretmenlerle işbirliği yaparak önümüzdeki döneme hazırlandık.
Üreteceklerimize ilham vermeleri için Özyeğin Üniversitesi akademisyenleri Suzi Amado, Celale Kırkın ve Aslı Zuluğ’un sunumu ile ‘Duygusal İlkyardım’ ve ‘Gıda Okuryazarlığı’ içeriklerinden beslendik.
Gelecek dönem çalışmalarımızı, engellilik, yaratıcı drama, STEM Kodlama, Kapsayıcı Eğitim, Çocuklar için Felsefe, Şiddetsiz İletişim, Oyunlaştırma, Sosyal Duygusal Öğrenme, Toplumsal Cinsiyet, Eleştirel ve Yaratıcı Düşünme olmak üzere 15 farklı alanda tasarladık.
2019 Değişim Elçileri Yaz Buluşması’nda, karşılaştığımız hangi kalıp varsa onları bir arada kırmanın mümkün olduğunu, değişimin öğretmenle başladığını hep birlikte deneyimledik. Buluşma’nın bir parçası olan ve gerçekleşmesini mümkün kılan herkese teşekkürler!
Nişantepe Mahalesi Orman Sokak
Çekmeköy / İstanbul, 34794