GERİ

MERAKI TAKDİR EDEN SINIFLAR

Mayıs 3, 2019

Saat: 18:30-20:00

Hepimiz merak etme içgüdüsüyle dünyaya geliyor, kendimizi ve çevremizi tanımaya merak ederek başlıyoruz. Ne var ki merak, toplumda sıklıkla olumsuz sonuçları ile anılıyor. Öğrencilerin öğrenme merakını teşvik etmek için, soru sormanın, merak etmenin yargılanmadığı ortamları yaratmalıyız.

Merakı Takdir Eden Sınıflar başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliğinde, Mart - Nisan 2019 aylarında Ankara’da düzenlenen Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında geliştirilen “Merak Timi” uygulaması tanıtıldı. Ayşe Saday, Veysel Özdemir, Hayal Özdil, Senem Sakmar, Duygu Şenyurt, Merve Deniz Sevinç’ten oluşan Zıplayan Mavi Bulutlar Grubu, 4 hafta boyunca “Merakın takdir edildiği ortamları nasıl çoğaltabiliriz?” sorusuna cevap arayarak uygulamalarını geliştirdi. Bireyin baskılanmadığı zamanlarda, merak ettiklerini sorarken kendisini daha rahat ifade ettiği içgörüsü üzerine geliştirilen uygulama, merak duygusunun yeşereceği sınıflar yaratmak isteyen öğretmenler için yol gösterici niteliğinde. Ayşe Saday’ın moderatör olacağı Deneyim Paylaşımı, 3 Mayıs Cuma günü saat 18:30-20:00 arasında Ankara'da Araştırmacı Çocuk Merkezi’nde gerçekleşti.

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir. Öğretmenler, her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmek için yeni bir yöntem öğrenir. Deneyim Paylaşımı, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. 

Ayşe Saday Hakkında:

Çukurova Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Eğitim Bilimleri/Eğitim Programları ve Öğretim alanında yüksek lisansını tamamladı. Bir dönem MEB’de devlet okullarının bütün kademelerinde İngilizce Öğretmenliği yaptı. ÇDD yaratıcı drama liderlerinden olan Ayşe Saday, kendi kurduğu yabancı diller kursunda yaratıcı dramayı ve pek çok farklı yaklaşımı kullanarak öğrenciler için dil öğrenme sürecini keyifli bir hale getirme konusunda çalışmalar yapmaktadır. “Teacher trainer” olarak öğretmenlere yönelik eğitimler planlayıp uygulamaktadır. Eğitim/Öğrenci Koçluğu, Mesleki Gelişim Uzmanlığı, P4C, Zihin Haritaları gibi birçok eğitim alanında da uzmanlığa sahip olan eğitimci, meraklı bir öğrenen olarak öğrenme ve öğretme yolculuğuna devam etmektedir.

 



 

When
2019-05-03 18:30 through 20:00
Location
Araştırmacı Çocuk Merkezi
Beştepe mah Nergiz sk
Via Flat İş Merkezi 7/2 D:21-22
Ankara, 06560
╲╱