GERİ

MERAKI ÇOCUK KATILIMI İLE SÜRDÜRMEK

Nisan 10, 2019

Saat: 18:00-20:00

Çocukların gündelik yaşantılarının çoğunu geçirdikleri okullar, onlara fikirlerini ifade edebilecekleri ve kendileriyle ilgili kararlara katılabilecekleri pek çok fırsat sunar. Çocukların katılımı merak, keşfetme ve öğrenme güdülenmeleri ile desteklendiğinde ise, ortaya büyüleyici sonuçlar çıkar.

“Merakı Çocuk Katılımı ile Sürdürmek” Karşılaşmalar etkinliği, merakın sürdürülebilirliği ile çocukların gerek kendi yaşamında gerekse de yaşadığı ortamı etkileyen kararlara katılmasının birbiriyle olan ilişkisine odaklanıldı. Doç. Dr. Tülin Şener’in konuşmacı ve Değişim Elçilerinden Veysel Özdemir’in moderatör olduğu etkinlik, 10 Nisan Çarşamba günü Ankara Mimarlar Odası’nda saat 18.00 ile 20.00 arasında gerçekleşti.

 

Tülin Şener Hakkında:

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitimde Psikolojik Hizmetler Bölümünden mezun oldu. Yüksek Lisans ve doktora derecelerini aynı üniversiteden aldı. Türkiye Bilimler Akademisi Doktora Burs Programı kapsamında doktora çalışmaları yaptı. Berlin Kültürlerarası Çocuk, Genç ve Yetişkin Araştırmaları Merkezi'nde Gençlerin Kültürel ve Sivil Katılımları konusunda post-doktora araştırma yaptı. Şener, çok sayıda projeye danışmanlık ve eğitmenlik yapmakta ve STK’lar ile işbirliği yürütmektedir. Türkçe ve İngilizce yayınları bulunmakla birlikte, ulusal ve uluslararası kongre kurullarında görev yapmıştır.

Veysel Özdemir Hakkında:

1983 yılında Konya’da doğdu. 2007 yılında Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl, içerisinde Şanlıurfa Merkez Bağlarbaşı İlköğretim Okulu’nda göreve başladı. 2011 yılında Ankara’ya atandı. Halen Ankara Altındağ ilçesinde görev yapmaktadır. Ayrıca Gazi Eğitim Enstitüsü’nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nde yüksek lisans yapmaktadır. Özdemir, 2015 yılında 12.si düzenlenen Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na 5. sınıflarda uyguladığı “Araştırma Sorgulama Odaklı Bir Yaklaşım” çalışmasıyla katıldı.

When
2019-04-10 18:00 through 20:00
Location
Mimarlar Odası
Meşrutiyet Mahallesi / Konur Sokak
4/3
Çankaya/Ankara, 06420
╲╱