GERİ

YPÇ DENİZLİ - ÖĞRENCİLERİN HAYATINDA SİBER ZORBALIĞIN ÖNÜNE NASIL GEÇEBİLİRİZ?

Dijital teknolojilerin gelişmesi ile kendimizi ifade ediş ve algılama biçimimiz, çevremizle nasıl iletişim kurduğumuz, kısacası hayatlarımız büyük ölçüde değişti. Bu yeni dünyanın içine doğan çocuklar; bilgiye ulaşmak, öğrenmek ve sosyalleşmek için kendinden önceki kuşaklara kıyasla daha fazla ve yoğun biçimde çevrimiçi ortamları kullanıyor. Dijital iletişim teknolojilerinin ortadan kaldırdığı mekan ve zaman sınırı, bir yandan yeni ve başa çıkması güç sorunları da beraberinde getirdi. Türkiye’deki her 5 çocuktan 1’inin maruz kaldığı siber zorbalık da bunlardan biri. Peki,  “Öğrencilerin hayatında siber zorbalığın önüne nasıl geçebiliriz?”

Bu soruya yanıt arayacak olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, Nisan ve Mayıs aylarında Denizli’de düzenlendi. 4 hafta süren ve 2 buluşmadan oluşan Program’a katılan öğretmenler, Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını keşfederek yeni bir problem çözme yöntemi öğrendi ve bu yöntemi grup çalışmaları ile bizzat uyguladı. Programın yürütücülüğünü, daha önce Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılmış ve çeşitli yerlerde uygulamış Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Meriç Dönmez ve Özlem Ünal üstlendi. Yine Değişim Elçilerinden Adalet Eres, Ayşegül Tekinbaş Özyağcı, Hoşeda Ebru Kaynar ve Seher Şener ise, Deneyimli Öğretmen olarak süreci kolaylaştırdılar.

Tüm bunlar olurken, yaratıcılığınızı beslemek, çeşitli problemlere karşı ilham verici ve pratik çözümlere ulaşmak isterseniz, Yaratıcı Problem Çözme Programı Facebook Grubu’na üye olmayı Öğretmen Ağı Youtube kanalını takip etmeyi unutmayın!

 

Yürütücü Öğretmenler:

Meriç Dönmez Hakkında:

Ankara Üni . Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünü 1998 yılında tamamladı. Bir süre banka ve özel kurumlarda çalıştı.2002 yılında MEB de özel eğitim öğretmenliğine başladı halen rehberlik öğretmeni olarak çalışmaktadır. Bunun yanında AÇEV (Anne Çocuk Eğitim Vakfı) Baba Destek Programı eğitimcisi ve saha danışman, ÖRAV (Öğretmen Akademisi Vakfı) Kısmi Zamanlı Eğitimci, İyi Babalar Platformu babalık savunuculuğu üzerine yetişkin eğitimi alanında çalışmakta, Öğretmen Ağı başlangıç ekibi öğretmenlerinden olup halen değişim elçisi olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

 

Özlem Ünal Hakkında:

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Öğretmenliği Bölümü’nden 1998 yılında mezun oldu. Bir süre özel sektörde çalıştıktan sonra 2000 yılında MEB de sınıf öğretmeni olarak atandı. 2002 yılından beri Fen Bilimleri Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Denizli’de 2017 yılından beri Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak çalışmalara katılmaktadır.

 

Deneyimli Öğretmenler:

Adalet Eres Hakkında:

1969 tarihinde Denizli’nin Çal ilçesi İsabey Kasabası’nda doğdu. İlkokul ve ortaokulu doğduğu kasabada; liseyi meslek lisesinde elektronik okuyarak tamamladı. Lisansını Denizli’de tamamlayarak 1990’da öğretmenliğe başladı. 28 yıldır öğretmenlik yapan Eres, evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Ayşegül Tekinbaş Özyağcı Hakkında:

Dokuz Eylül Üniversite Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Devlet ve özel kurumlarda çalıştı. Üniversite eğitimi ve sonrasında mesleki gelişimi adına pek çok çalışmada bulundu. Öğretmenlik mesleğini hayat boyu öğrenme süreci olarak görüyor ve bu düşünce doğrultusunda çeşitli seminer, atölye ve çalıştaylara katılarak öğrenmelerine devam ediyor. 2017 yılında Denizli Milli Eğitim Müdürlüğünün düzenlemiş olduğu Eğitimde Değerler Eğitimi Programı (EDEP) çalıştayında görev alıp etkinlikler tasarlayarak öğretmenlere kılavuz kitap hazırlanmasına katkı sağladı. Öğretmen Ağı İle 2018 yılında Oyun ve Oyunlaştırma atölyesi kapsamında tanışmış ve devamında farklı çalışmalarda yer almıştır.

 

Hoşeda Ebru Kaynar Hakkında:

1999 yılından bu yana eğitimin öğretmenlik,eğitmenlik gibi farklı platformlarında öğrenme

yolculuğuna devam ediyor.Farklı STK deneyimlerinin öğrenilen şeylerin paylaşılınca değerli olduğuna inanıyor.Halen aktif olarak idareci olarak bir devlet okulunda görev yapıyor.Bunun yanında Öğretmen Ağı Denizli ekibinde ve Öğretmen Akademisi vakfı’nda Kısmi Zamanlı Eğitmen olarak çalışıyor.

 

Seher Şener Hakkında:

Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü'nden mezun oldu. 4 yıldır kendi açtığı anaokulunun yöneticiliğini yapmaya devam ediyor. Öğretmen Ağı Çatısı altında Yaratıcı Problem Çözme alanı üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

 

When
2019-04-27 18:30 through 20:30
Location
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
Merkezefendi / Sümer Mahalesi / Çal Caddesi
No:116
Denizli Merkez/Denizli, 20175
╲╱