GERİ

MERAK MACERASI

Nisan 9, 2019

Saat: 18:30-20:30

İçinde bulunduğumuz mekanlar, dünyayı algılayış biçimimizi etkiler. Sınıflar ve diğer öğrenme ortamları çeşitli uyaranlara sahip olduğunda ise, öğrencilerin öğrenme merakının tetiklenmesi mümkün hale gelir.

“Merak Macerası” başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliğinde, Ocak - Şubat 2019 aylarında İstanbul’da düzenlenen Yaratıcı Problem Çözme Programı kapsamında geliştirilen “Merak Macerası” uygulaması tanıtıldı. Berna Aslan, Güler Baybora, Hasan Esen, İklim Bahar Gören ve Nehir Sevimli’den oluşan Grup Kafası Karışıklar, 4 hafta boyunca “Sınıflarımızda merakı tetikleyen çeşitli uyaranlara sahip öğrenme ortamlarını nasıl yaratabiliriz?” sorusuna cevap arayarak, kolaylıkla sınıflara taşınabilecek “Merak Macerası” uygulamasını tasarladı. Uygulama, öğrencilerin öğrenme merakını tetiklemek için mekanların farklı ve yaratıcı kullanımlarına odaklanıldı. İklim Bahar Gören’in moderatör olacağı Deneyim Paylaşımı, 9 Nisan Salı günü saat 18:30 - 20:30 arasında Öğretmen Ağı Mekanı’nda yapıldı. Bu süreçte merak eden, keşfeden ve icat çıkaran herkese teşekkürler.

 

İklim Bahar Gören Hakkında:  

Lisans Eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü’nde tamamlayarak yine Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı’nda eğitimine devam etti. Yüksek lisans eğitimi boyunca “Barış Eğitimi ve Çatışma / Uzlaşmazlık” projesinin tanıtılması, uygulanması ve yaygınlaştırılması için çalışmalar yaptı. “AB BECAN Olgularla Çocuk İstismarı” projesine görev alarak, çeşitli izlem ve saha çalışmalarında bulunan Gören, 2014-15 yıllarında TÜBİTAK’ta Artırılmış Gerçekliğin Oyunsallaştırılmış Eğitim Modelleri çalışmasında görev alarak ders içerikleri üretilmesine katkı sağladı. Gören, halen özel bir okulda Sosyal Bilgiler Öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Öğretmen Ağı çalışmaları aracılığıyla, Yaratıcı Problem Çözme alanında çalışmalarını sürdürmektedir.

 

When
2019-04-09 18:30 through 20:30
Location
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacı Mimi Mah
Doğan Apt 30-C
İstanbul, 34425
╲╱