GERİ

MERAKI YENİDEN KEŞFETMEK

Şubat-Mart 2019'da İstanbul'da gerçekleşen Yaratıcı Problem Çözme Programı'nda merak üzerine düşünüp, altında yatan sebepleri anlayıp, konunun muhattaplarıyla görüşüp araştırmamızı gerçekleştirmiştik.

Yaratıcı Problem Çözme Program'ındaki 5 gruptan 1i olan Meraklı Kedi Grubu: Büşra Gürtürk, Gülay Yeniay Bulut, Mine Aksar, Mine Mercan Kocaer, Özkan Çetin ve Zeynep Özge Ünal, "Merakı Yeniden Keşfetmek" başlıklı 4 Nisan 18:00-20:00 saatleri arasında Öğretmen Ağı Mekanı'nda gerçekleşen Deneyim Paylaşımı'nda, program sürecinde ürettikleri "Merak Kediyi Besler" uygulamasını, uygulama sürecindeki deneyimlerini, farklı branş ve kademelerde nasıl işlediğini paylaştı.

Öğrencilerin meraklarını özgürce paylaşmalarını sağlayacak yargılanmayacakları güvenli ortamı yaratarak merakı artırmayı hedefleyen "Merak Kediyi Besler" uygulaması hakkında etkinliğe katılan herkesle birlikte, geribildirimlerle geliştirmek ve iyileştirmek adına tartışma yürüttük.

Uygulama çok yakında "Çözüm Merkezi"nde herekese erişilebilir olacak! 
https://www.ogretmenagi.org/cozum_merkezi

Bu süreçte çok çalışan, keşfeden ve icat çıkaran Meraklı Kedi Grubu'na ve merak eden herkese teşekkürler!

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir. Öğretmenler, her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmek için yeni bir yöntem öğrenir. Deneyim Paylaşımı, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. 

Özkan Çetin Hakkında:

1982 yılında Bilecik'te doğdu. Marmara Üniversitesi Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümü’nden 2004 yılında mezun oldu.Çeşitli okul,dershane ve eğitim kurumlarında çalıştı.Halen özel bir ortaokulda Fen Bilimleri Öğretmeni olarak çalışmaktadır. Fotoğrafçılık,ebru sanatı,satranç; öğrenme ve unutma,hafıza teknikleri ve zihin haritaları ilgi alanlarıdır. Düşünme Becerileri programı ile Ağ’a katılmıştır; Ağ’ın bir parçası olarak çalışmalarını sürdürmektedir.

 

When
2019-04-04 18:00 through 20:00
Location
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacı Mimi Mah
Doğan Apt 30-C
istanbul, 34425
╲╱