GERİ

MERAKI SINIFA TAŞIMAK

Şubat-Mart 2019'da İstanbul'da gerçekleşen Yaratıcı Problem Çözme Programı'nda merak üzerine düşünüp, altında yatan sebepleri anlayıp, konunun muhattaplarıyla görüşüp araştırmamızı gerçekleştirmiştik.

Yaratıcı Problem Çözme Program'ındaki 5 gruptan 1i olan Grup LEB: Neriman Göktekin, Pınar Yılmaz, Mehmet Çelik, Emine Delioğlu ve Tufan Arıca, "Merakı Sınıfa Taşımak" başlıklı 2 Nisan'da Öğretmen Ağı Mekanı'nda gerçekleşen Deneyim Paylaşımı'nda, program sürecinde ürettikleri "Bumera(n)k" uygulamasını, uygulama sürecindeki deneyimlerini, farklı branş ve kademelerde nasıl işlediğini paylaştı.

Öğrencilerin "saçma", "gereksiz" buldukları veya çevresi tarafından "saçma" ve "gereksiz" görülen meraklarının değer kazandığı, günlük hayattaki karşılıklarına ulaştıkları ve kalıpları kırarak merakı artırmayı hedefleyen "Bumera(nk)" uygulaması hakkında etkinliğe katılan herkesle birlikte, geribildirimlerle geliştirmek ve iyileştirmek adına tartışma yürüttük.

Uygulama çok yakında "Çözüm Merkezi"nde herekese erişilebilir olacak! 
https://www.ogretmenagi.org/cozum_merkezi

Bu süreçte çok çalışan, keşfeden ve icat çıkaran Yeşil Elma'ya ve merak eden herkese teşekkürler!

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Yaratıcı Problem Çözme Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir. Öğretmenler, her gün karşılaştıkları problemlere farklı bir bakış açısıyla yaklaşır ve kendi problemlerine yaratıcı çözümler geliştirmek için yeni bir yöntem öğrenir. Deneyim Paylaşımı, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. Lütfen başvurmayı unutmayın.

 

Pınar Yılmaz Hakkında:

1990’da Yozgat’ta doğan Yılmaz, ilk ve orta öğrenimini Bursa’da tamamladı. 2008 yılında Bursa Erkek Lisesi’nden ve 2012’de Bursa Uludağ Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2010’da Erasmus öğrenci değişim programıyla Danimarka Kopenhag’da eğitim görmüştür. 2012’de Tuzla Sağlık Meslek Lisesi’ne atanan ve 2013-2015 yılları arasında Comenius projesi koordinatörlüğünü yapan Yılmaz, 2013’de Salto-Youth programıyla Portekiz’de bir eğitim programına katılmıştır. Yılmaz, Yıldız Teknik Üniversitesi hikaye anlatıcılığı seminerlerine katılmış ve İstanbul Çağdaş Drama Derneği’nde yaratıcı drama eğitimi almıştır.

 

When
2019-04-02 19:00 through 21:30
Location
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacı Mimi Mah
Doğan Apt 30-C
istanbul, 34425
╲╱