GERİ

KADRAJIN ARDINDAN EĞİTİM

Mart 30, 2019

Saat: 10:00-17:00

Kamera objektifinden görüneni anlamak, her gün gördüklerimize yeni bir bakış açısı katar. Fotoğrafçılık sanatından aldığımız ilhamla, hem kendimizi, hem çevremizi hem de okullarımızı farklı bir perspektifle anlamlandırabiliriz.

1 Öğretmen 1 Disiplin atölye serisinin yenisi, “Kadrajın Ardından Eğitim”, bir öğretmen ile bir fotoğrafçıyı bir araya getirdi. Fotoğrafçı Özcan Yurdalan ve Değişim Elçilerinden Sevilay Şeyhoğlu’nun yürütücü olacağı atölye, fotoğrafçılık sanatına merak duyan öğretmenlere, her gün karşılaştıklarını yeni bir gözle değerlendirmeleri için yeni bir bakış açısı sunuldu. Atölye, 30 Mart Cumartesi günü saat 10.00 - 17.00 arasında İstanbul’daki Öğretmen Ağı Mekanı’nda gerçekleştirildi.

 

Sevilay Şeyhoğlu:

1965 yılında İstanbul 'da doğan Şeyhoğlu, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 3 yıllık mühendislik deneyiminden İstanbul Üniversitesi'nden formasyon aldı. Çeşitli kurumlarda kimya ve ingilizce dersleri verdikten sonra, Milli Eğitim Bakanlığı’nda sınıf öğretmeni olarak atandı. Şeyhoğlu, bir süre resim ile ilgilendik sonra amatör olarak fotoğraf çekmeye başladı. Fotoğraf çekmeyi, ruhunu dinlendirmenin en iyi yolu olarak tanımlayan Şeyhoğlu, halen öğretmenliğe devam etmekte.

 

Özcan Yurdalan:

Yurdalan, 1955 yılında Adana’da doğdu. 1977 yılında AFSAD (Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği) kurucuları arasında yer aldı. 1980’e kadar DİSK-Genel İş Sendikası Foto Film Merkezi’nde çalıştı. 1999 Marmara Depremi’nden sonra Dayanışma Gönüllüleri’nin Fotoğrafçı Çocuklar Atölyesi’nde çalıştı. 2000 yılında FV (Fotoğraf Vakfı) kurucuları arasında yer aldı. 2004 yılında Nar Photos kurucuları arasında yer aldı. Serbest gazetecilik yapıyor, yazıları ve fotoröportajları yayınlanıyor. Uzun yolculuklara çıkıyor.

 

When
2019-03-30 10:00 through 17:00
Location
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacı Mimi Mah
Doğan Apt 30-C
istanbul, 34425
╲╱