KAPSAYICI EĞİTİM MÜLTECİLERİ NASIL KAPSAR?
Mart 23, 2019
Saat: 14:00-15:30
Türkiye’de, 1 milyondan fazla okul çağında olan mülteci çocuk var. Sınıfında mülteci öğrencileri olan öğretmenlerin geliştirdikleri iyi örnekler ne kadar çoğalır ve yaygınlaşırsa, herkesi kapsayan bir eğitim ortamının sağlanması mümkün olur.
“Kapsayıcı Eğitim Mültecileri Nasıl Kapsar?” başlıklı Deneyim Paylaşımı etkinliği, mülteci öğrencisi olan öğretmenlerin deneyimlerini birbirleri ile paylaşmasına olanak tanıdı. Yeliz Bulgurcu’nun yürütücü ve Değişim Elçilerinden Mahmut Bektaş’ın moderatör olduğu etkinlikte, mülteci öğrencisi olan öğretmenlerin ihtiyaç duyacağı iyi örnekler paylaşıldı. Etkinlik, 23 Mart Cumartesi günü saat 14.00 ile 15.30 arasında Konak Mülteci Derneği’nde gerçekleşti.
Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan Deneyim Paylaşımı, öğretmenlerin, ortak bir tema etrafında duygu ve düşüncelerini, görüş ve deneyimlerini, gözlemlerini ve sınıf içi pratiklerini aynı çemberde paylaştıkları bir etkinlik serisidir. Deneyim Paylaşımı, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açıktır, ancak katılım kontenjan ile kısıtlıdır. Lütfen başvurmayı unutmayın!
Yeliz Bulgurcu Hakkında:
Eğitim alanında Birleşmiş Milletler, UNICEF ve Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığı ile yürütülen projelerin saha sorumlusu olarak görev aldı. Pek çok sivil toplum kuruluşunda gönüllü olan Bulgurcu, 2016'dan bu yana mülteci çocuklarla ilgili çalışmalar yürütmektedir.
Mahmut Bektaş Hakkında:
Çamlıkule İlkokulu'nda Dr. Psikolojik Danışman olarak görev yapan Bektaş, Anne Çocuk Eğitim Vakfı’nda (AÇEV) babalık eğitimi vermektedir. Bektaş aynı zamanda, Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden biridir.
Etiler Mahallesi / 1270 Sokak
No: 10
Konak / İzmir, 35240