GERİ

ADIM ADIM ÖN YARGI

Mart 16, 2019

Saat: 14:30-17:00

Çocuklar; ailede, öğrenme ortamları ve sosyal alanlarda pek çok kalıp yargı ile karşılaşıyor ve bu kalıpları model alarak ve toplumsal cinsiyet rollerini benimseyerek, ön yargılı davranmaya başlıyor. Çocukların davranışlarının değişmesi ise, farklılıklarla tanışması, olumlu deneyimlerin çoğaltılması ile başlıyor.

Öğretmen Ağı’nın araçlarından biri olan ve 2018 Ekim ve Kasım aylarında İzmir’de 3.sü düzenlenen Yaratıcı Problem Çözme Programı’nda "Paydaşlar arası iletişimin kapsayıcılık kültürünü yaşatmasını okullarımızda nasıl sağlayabiliriz?" sorusuna yanıt arayan öğretmenler, meslektaşlarını deneyimlerini paylaşmaya davet ettiler. Değişim Elçilerinden Sultan Sal’ın yürütücü ve Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’nden Günalp Turan’ın moderatör olacağı Deneyim Paylaşımı’nda, sınıflardaki kalıp yargıları kırmak için geliştirilen çözümler ve çözüm üretme sürecindeki öğrenimler paylaşıldı. Etkinlik, 16 Mart Cumartesi günü saat 14.30 ile 17.00 arasında, Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nda gerçekleşti.

 

Sultan Sal Hakkında:

Basketbol oynamaya, ilkokuldaki beden eğitimi öğretmeni aracılığıyla başladı. Aynı yıl, takımı Türkiye şampiyonu oldu ve bu şampiyonluktan sonra Sal, üniversiteden mezun oluncaya dek eğitimini sporcu ve başarı bursları ile tamamladı. Celal Bayar Üniversitesi BESYO mezunu olup, halen Aydın’da bir lisede beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapmaktadır. Sabancı Üniversitesi Mor Sertifika Programı öğretmenlerinden biri olan ve programa katılımını eğiticilik hayatının dönüm noktası olduğunu ifade eden Sal, aynı zamanda Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir.

Günalp Turan Hakkında:

2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü mezunu olan Turan,  mezun üniversite yılları boyunca edebiyat, psikoloji ve dilbilimi alanlarına ilgi duydu. Üniversite eğitiminin son yılında Robert Koleji’nde stajyer öğretmen olarak çalışmanın yanında Öğretmen Ağı Kolaylaştırıcı Ekibi’ne katıldı. Mezun olduğunda ise, ekibin tam zamanlı bir üyesi oldu.

Çocukluğundan bu yana ilgilendiği eğitim bilimlerine ek olarak, dillerin nasıl edinildiğini ve farklı kültürlerde kullanıldığını anlamaya çalışmaktan büyük keyif duyuyor. Bunların yanı sıra okumaktan, yemek yapmaktan, bitkileriyle ilgilenmekten ve farklı yerlerde kaybolmaktan hoşlanıyor. Nihai hayali, hayatında bir noktadan sonra kendine mutlu bir şekilde yaşayabileceği, denize yakın sakin bir yer bulmaktır.

 

When
2019-03-16 14:30 through 17:00
Location
Aydın Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası
Girne Mahallesi - Şair Ömer Bulvarı
No:9
Aydın Merkez / Aydın, 09100
╲╱