GERİ

YPÇ ANKARA - ÖĞRENCİLERİN ÖĞRENME MERAKINI NASIL ARTIRABİLİRİZ?

Her çocuk merakla doğar ve merakla büyür. Çevresinde olup bitenleri merak ederek tanır, tanıyıp öğrendikçe de hem kendisini hem içinde yaşadığı dünyayı anlamlandırır. Peki okullarımız, çocuğun doğasındaki bu merakı ne kadar besler ve öğrenme için bir araca çevirmeyi ne ölçüde başarır?

“Öğrencilerin öğrenme merakını nasıl artırabiliriz?” sorusuna yanıt arayan Yaratıcı Problem Çözme Programı, bu kez Ankara’da düzenlendi. 4 hafta boyunca süren ve 2 buluşmadan oluşan Programa katılan öğretmenler, Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını keşfederek yeni bir problem çözme yöntemi öğrendiler ve bu yöntemi grup çalışmaları ile bizzat uyguladılar. Programın yürütücülüğünü, daha önce Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılmış ve çeşitli yerlerde uygulamış Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Duygu Aydoğan ve Şirin Giyik üstlendi. Yine Değişim Elçilerinden Gözde Uysal, İbrahim Yıldırım, Keziban Özdoğan, Sezgin Taş ve Veysel Özdemir ise, Deneyimli Öğretmen olarak süreci kolaylaştırdılar.

Tüm bunlar olurken, yaratıcılığınızı beslemek, çeşitli problemlere karşı ilham verici ve pratik çözümlere ulaşmak isterseniz, Yaratıcı Problem Çözme Programı Facebook Grubu’na üye olmayı Öğretmen Ağı Youtube kanalını takip etmeyi unutmayın!

Program hakkında:

  • Yaratıcı Problem Çözme Programı, Ortak bir probleme çözüm üretmek üzere tasarım odaklı düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir.
  • 23-24 Mart ve 20-21 Nisan tarihlerinde, her biri tam gün süren (09.00 - 17.00) ikişer günlük iki buluşma gerçekleştirildi.
  • 22 Mart tarihinde programa katılan öğretmenlerle, 18:00-20:00 saatleri arasında ön çalışma gerçekleştirildi.

 

Yürütücü Öğretmenler

Duygu Aydoğan:

2008 yılında mezun olduğu Trakya Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden sonra Yıldız Teknik Üniversitesinde Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. 10 senedir özel eğitim kurumlarında sınıf öğretmeni olarak mesleğini yapmaktadır. Öğrencilerle bir arada olmaktan aldığı hazla birlikte okul dışında yürüttüğü program geliştirme projeleri, yenilikçi öğrenme tasarımları ve içerik geliştirme çalışmalarıyla mesleki gelişimine devam etmektedir. Toplumsal cinsiyet eşitliği ve erken çocukluk döneminde eğitimin önemi konularındaki çalışmalarını AÇEV Anne Destek Programı’nda gönüllü eğitimci olarak yürütmektedir. Çocuğun gözünden dünyayı keşfetme heyecanıyla birlikte, eğitimde yol göstermekten çok birlikte yürümenin önemini savunmaktadır.

Şirin Giyik:

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği mezunudur. Buna ek olarak iç mimarlık eğitimi  almıştır ve amatör olarak terzilikle ilgilenmektedir. Farklı disiplinlerle ilişkilenmeyi önemli bulmaktadır. Bilgi Üniversitesi SEÇBİR'deki ayrımcılık programının, mesleki hayatında dönüşüm yarattığını ifade etmiştir. Şu anda Öğretmen Ağı’ndaki çalışmalarına devam etmektedir.

 

Deneyimli Öğretmenler

Gözde Uysal

1983 yılında doğdu. Marmara Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. TEGV’in yaz kampında gönüllü eğitmenlik yaptı. İstanbul Mimar Sinan İşitme Engelliler Okulu’nda öğretmenlik yaptı. Batman’da 3,5 yıl görev yapıp bir yandan da TEGV’de çalıştıktan sonra İstanbul’da farklı okullarda 6 yıl boyunca çalıştı. İşaret Dili kursunu başarıyla tamamladı ve İstanbul Engelliler Merkezi’nde işitme engellilere matematik dersleri verdi. ALOHA MENAR’dan Mental Aritmetik Eğitimi alarak bir dershanede okul öncesi grubuna Mental Aritmetik dersi verdi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nde Uygulamalı İngilizce Çevirmenlik okudu. MEB’de Eğitimde Kapsayıcılık Öğretmen Eğitmenliği yaptı.Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. Şu anda Mersin’de mesleğine ve Eğitim Programları ve Öğretimi yüksek lisans programına devam etmektedir.

 

İbrahim Yıldırım

1979 yılında doğdu.Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Matematik Öğretmenliği ve GOP Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümlerinden mezun oldu. Yüksek lisansını, Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında tamamladı. 8 yıl köy okulunda çalışıp, 3 yıl okul müdürlüğü yaptıktan sonra; okul müdürlüğü görevinden ayrılarak tekrar sınıf öğretmeni olarak Tokat’ta görev yapmaya başladı. Matematiği oyunlaştırmak üzere yaptığı Matematik Oyun Parkı Projesi ile eğitim-öğretimde yenilikçilik ödülü aldı. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na ve konferansın yerel çalıştaylarına konuşmacı olarak katıldı. STEM eğitici eğitmeni ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisidir. 3 boyutlu modelleme ve oyunlaştırma alanındaki projelerini sürdürmektedir.

 

Keziban Özdoğan

1963’te doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nden 1987 yılında mezun oldu. Yozgat Çekerek Lisesi, İzmir Bergama Cumhuriyet Lisesi ve İzmir Buca Anadolu Lisesinde 10 yıl Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yaptı. 23 yıl Alsancak Melih Özakat İlköğretim Okulu, Salih İşgören İlköğretim Okulu ve Bornova Çamkıran İlköğretim Okulu’nda görev yaptı. Şu anda Karşıyaka Ortaokulu’nda görev yapmaktadır. Aktif eğitim öğretim formatör öğretmeni, uzman öğretmen ve eğitim koçudur. Atatürkçü Düşünce Derneği’nde, çeşitli eğitim vakıflarında ve özel kurs merkezlerinde öğrencileriyle çeşitli paylaşımlarda bulunmuştur. Şu anda tüm çocukların eşit, adil, mutlu sağlıklı bireyler olarak yetişebileceği bir sistem için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da emek vermektedir.

 

Sezgin Taş

1978’de doğdu. 19 Mayıs Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü’nden 2001 yılında mezun oldu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Felsefe ve Toplumsal Düşünce bölümünde yüksek lisans programına devam etmektedir. Mavi Yeşil edebiyat dergisinin editörlüğünü yaptı. Mavi Yeşil, Hece Öykü, Sözcükler, Notos, Roman Kahramanları dergilerinde öykü ve incelemeleri yayımlandı. Orhan Kemal Öykü Yarışması'nda en iyi 20 öykünün kitaplaştırıldığı bir seçkide “Kırlangıca Ağıt” öyküsü yayımlandı. TÜBİTAK Liseler Arası Proje Yarışmasındaki edebiyat projesi ile bölge 1.'si olarak Türkiye Finaline katıldı. Şu anda Ordu Dr. Hilmi Güler Bilim ve Sanat Merkezi’nde öğretmenliğe devam etmektedir.

 

Veysel Özdemir

1983 yılında doğdu. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Aynı yıl içerisinde Şanlıurfa Merkez Bağlarbaşı İlköğretim Okulu’nda göreve başladı. 2011 yılında Ankara’ya atandı. Halen Ankara Altındağ ilçesinde görev yapmaktadır. Gazi Eğitim Enstitüsü’nde Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nde yüksek lisans yapmaktadır. Eğitimde İyi Örnekler Konferansı’na “Araştırma Sorgulama Odaklı Bir Yaklaşım” çalışmasıyla katıldı. Çeşitli eğitimlere ve çalıştaylara katılarak mesleki ve kişisel gelişimini sürdürmektedir. Öğretmen Ağı’nda Değişim Elçisidir. Okuma, yazma, şiir, öykü, eleştirel düşünme ve eleştirel pedagoji, araştırma ve sorgulama temelli fen öğretimi ilgi duyduğu alanlarla ve öğrenen-öğretmen anlayışıyla eğitim-öğretim hayatına devam etmektedir.

 

 

When
2019-03-23 09:00 through 18:00
Location
TED Üniversitesi
Ziya Gökalp Cd
No: 47 - 48
Çankaya/Ankara, 06420
╲╱