GERİ

ADIM ADIM ANLADIM

Şubat 23, 2019

Saat: 13:00-15:00

Okullarda şiddetsiz bir iletişim kültürü oluşturmanın yolu, öncelikle herkesin varlığının kabul edilmesinden geçer. Bunun için, kullandığımız sözcüklerden ve davranışlarımızdan şiddeti nasıl arındırabileceğimizi keşfetmemiz gerekiyor.

Öğretmen Ağı’nın Yaratıcı Problem Çözme Programı’nda, “Okullardaki şiddet içeren iletişimi nasıl en aza indirebiliriz?” sorusuna cevap arayan öğretmenler, deneyimlerini aynı derde sahip meslektaşları ile paylaşmak için bir araya geldi. Değişim Elçilerinden Sibel Ezgi Epik’in moderatör, Elvan Kasaplar ile Anıl Çelik'in ise uygulayıcı olduğu Deneyim Paylaşımı’nda, şiddetsiz bir iletişim kurmak için geliştirilen çözümler ve çözüm üretme sürecindeki öğrenimler paylaşıldı. Etkinlik, 23 Şubat Cumartesi günü saat 13.00 ile 15.00 arasında, Biga Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

 

Sibel Ezgi Epik Hakkında:

Çanakkale Biga’da İngilizce öğretmenliği yapan Epik, meslekteki onuncu yılı olan 2016 yılından bu yana Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulu’nda çalışmaktır. 2016’da katıldığı Öğretmen Ağı’nda, Değişim Elçisidir.

 

Anıl Çelik Hakkında:

1986 yılında Mersin’de dünyaya gelen Çelik, ilk, orta ve lise öğrenimini Mersin’de tamamladı. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Kontrol Öğretmenliği Bölümü’nü kazandıktan kısa bir süre sonra, Sony’de yazılımcı olarak çalışmaya başladı. İlk öğretmenlik görev yeri Artvin Borçka’ya atanmasının ardından, Çanakkale Biga ilçesine tayin oldu. Çelik, hâlen görevini Biga’da sürdürmektedir.

 

Elvan Kasaplar Hakkında:

1991'de Bandırma'da doğan Kasaplar, 2014 yılında Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olmuştur. Öğrencilik yıllarında gönüllü olarak öğrencilerle matematik üzerine çalışmıştır. Kasaplar, 2016 yılından beri Karabiga Mustafa Kemal Ortaokulu'nda Matematik öğretmeni olarak çalışmaktadır.

When
2019-02-23 13:30 through 15:00
Location
Biga Atatürk Kültür Merkezi
İstiklal Mahallesi
Biga / Çanakkale, 17200
╲╱