GERİ

YAŞAMI ZENGİNLEŞTİREN SINIFLAR

Çocukların sınıf ya da öğrenme ortamlarındaki katılımcı ve barışçıl öğrenme deneyimlerini geliştirmek, onların duygularını anlamaya çalışmak ve ihtiyaçlarını belirlemekten geçiyor. Etkinlik sırasında atölye yürütücülerinden gelen yönlendirmeler doğrultusunda duyguları anlamaya, hangi duygunun nasıl bir ifade yöntemine sahip olduğunu ya da olabileceğini ifade etmeye yönelik çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi. Atölye sırasında kısa olaylardan bahsedip buna göre hangi duygu tarafını seçmek istediği, katılımcıya bırakıldı. Katılımcılar, öyle bir olayla karşılaştığında, neden o duyguya kapılmış olacağına ilişkin kısa bir değerlendirme yaptı. Her katılımcı konuya dair söz etti. Fark edildi ki, aynı duygu hissedilse bile bunun kurulduğu yer farklı. Aynı olaylar her birimizde farklı duygular uyandırabiliyor. Barışçıl bir sınıf ortamı sağlamak, öğrenmenin buradan beslenerek ilerlemesini sağlamak duyguları ve ihtiyaçları doğru değerlendirmek ve bunlara yer vermekten geçiyor.

Kesra Okumuş Hakkında:

1988 yılında Van’da doğan Okumuş, 2013 yılından bu yana sınıf öğretmenliği yapıyor. İnsan hakları, toplumsal cinsiyet ve ayrımcılık gibi meselelere duyduğu ilgi ve merak nedeniyle İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde İnsan Hakları Hukuku alanında yüksek lisans yaptı. Ayrıca, düşünme becerileri üzerine Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nden çocuk hakları, şiddetsiz iletişim ve pozitif disiplin konularında eğitimler aldı. Halen BBOM Derneği’nde içerik üretme alanında gönüllü olarak çalışıyor. Fırsat eşitliğine ve her çocuğun farklı olduğuna inanan Okumuş, kendi sınıfında çocuk hakları temelli, katılımcı ve barışçıl bir öğrenme ortamının oluşması için çalışmalar yapıyor.

Fatoş Ateş Hakkında:

1987 yılında Aydın Söke’de doğan Ateş, Kocaeli Üniversitesi’nde İngiliz Dili ve Edebiyatı okudu. Yaratıcı Drama eğitimini İstanbul Drama Sanat Akademisi’nde aldı. Gökyüzüne olan merakı ve ilgisini drama ve astronomi ile harmanlayarak, ortaokul Fen Bilgisinde astronomi konularının kazanımlarına uygun olarak drama projesini tamamladı. Astronomi alanındaki Tübitak projelerinde yaratıcı dramayı kullanarak, atölye lideri olarak görev aldı. Ayrıca müfredat geliştirme ile ilgili, okul öncesi 4-5 yaş çocukların tüm kazanımların kapsayan bir yaratıcı drama planı yazdı. Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nden çocuk hakları, hikayeleştirme, şiddetsiz iletişim gibi eğitimler aldı. Ateş şu an, şiddetsiz iletişimde derinleşerek bu öğretiyi sınıf içi uygulamalara nasıl dönüştürebileceği üzerinde çalışıyor. 

Ayşe Pınar Böke Hakkında:

1986’da dünyaya gelen Böke, 2008 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Yaratıcı Drama eğitimini İstanbul Drama Sanat Akademisi'nde tamamladı. Okul öncesinde Yaratıcı Drama yöntemiyle müfredat ve içerik zenginleştirme üzerine çalışmalar yaptı. Her çocuğun, birbirine eş biçimde değerli olduğuna ve biricikliğine inanıyor. Gönüllülük bilinciyle oluşan, resim, müzik, tiyatro, yaratıcı drama, gibi farklı temalardaki atölye çalışmalarıyla dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların sosyal beceri  geliştirmelerini amaçlayan “Hayal et Çocuk” isimli sosyal sorumluluk projesini  yürütüyor. Aynı zamanda, doğa temelli eğitim ve ekolojik farkındalık adına çalışmalar yapıyor. Üstün zekâlı öğrencilerle çalışan Böke, Başka Bir Okul Mümkün Derneği’nden aldığı şiddetsiz iletişim eğitimini sınıfında deneyimliyor ve uygulamalar yapıyor.

Dilek Çulfa Hakkında:

1989 yılında Muğla Milas’ta doğan Çulfa, 2011 yılında Akdeniz Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Siirt'in bir köyünde doğu görevini tamamlamasının ardından, 5 yıldır İstanbul'da bir devlet okulunda çalışıyor. Öğrenmenliğin ömür boyu sürdüğünü düşündüğü için öğrenci koçluğu, işaret dili ile İngilizce ve Korece gibi farklı alanlarda eğitim almaya devam ediyor. 2018 yılında tanıştığı Öğretmen Ağı'nın Değişim Elçisi olmaktan mutluluk duyuyor.

 

When
2019-01-05 13:00 through 17:00
╲╱