GERİ

DÜŞÜNEN ÖĞRETMENDEN DÜŞÜNEN ÖĞRENCİYE

Biliniyor ki, temel düşünce becerileri geliştikçe öğrenme de olumlu yönde etkileniyor. Öğretmenlerin sınıfta ve diğer eğitim ortamlarındaki uygulamalarının desteklenmesi de, öğrenme pratikleri üzerine düşünmek ve öğrenmeye dair algı ve inançlarımızın farkına varmakla mümkün.

Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Ezgi Temiz Çeliker ve Gizem Ok Uluçay yürütücülüğünde ve Sevilay Eş Şengül moderatörlüğünde gerçekleştirilecek “Düşünen Öğretmenden Düşünen Öğrenciye” Atölyesi, tam da düşünce becerileri ve öğrenme arasındaki ilişkiye odaklanıyor. Öğretmen Ağı’nın araçlarından “Düşünme Becerileri Programı”ndan elde edilen deneyimle hazırlanan atölye, öğrenme pratiklerini pedagojik bir hedefle sınıfta görünür kılmaya katkı sunacak. 8 Aralık’ta saat 09.00 ile 13.00 arasında İstanbul ENKA Okulları’nda düzenlenecek atölye katılımcıları, önyargı, kalıpyargı ve ayrımcılık üçgeninde, pedagojik değişim süreci hakkında bilgi sahibi olacak.

Etkinlik, branş ya da deneyim fark etmeksizin tüm öğretmenlerin katılımına açık ve ücretsizdir. Ancak katılım kontenjanla sınırlıdır. Bu yüzden lütfen etkinliğe kaydolmayı unutmayın!

 

Ezgi Temiz Çeliker Hakkında:

Özel bir okulda Fen Bilimleri öğretmeni olarak görev yapan Ezgi Temiz Çeliker, üniversite dönemi boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük, eğitim sorumluluğu ve eğitmenlik yaptı. Ayrımcılık, insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında akran eğitimi içerikleri üretti ve yaygınlaştırdı. Her çocuğun farklı olduğuna ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarının önemine inanan Ezgi Öğretmen, yüksek lisans eğitimine Eğitsel Tasarım ve Değerlendirme alanında devam ediyor. Ders içeriklerini UbD ve argümantasyon tabanlı bilim öğrenme yaklaşımıyla tasarlıyor. Düşünme becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler alıyor ve uygulamalar yapıyor.

Gizem Ok Uluçay Hakkında:

1982 yılında İstanbul’da doğdu. Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Ardından Harvard University Graduate School of Education-Differentiating Instruction: Strategies for Effective Classroom Practice programını ve Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Livcon Student Coach Training Programı ile öğrenci koçudur ve halen sınıf öğretmeni olarak çalışmaktadır.

Sevilay Eş Şengül Hakkında:

1984 İzmir doğumlu olan Sevilay Eş Şengül, ilk ve orta öğrenimini İzmir’de ve lise öğrenimini yine İzmir’deki Menemen Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2006 yılında Buca Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden mezun oldu ve. 2007 yılında Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesine Türkçe öğretmeni olarak atandı. Şengül, şu an İstanbul Beykoz Paşabahçe Ortaokulu’nda Türkçe Öğretmeni olarak çalışmaktadır.

Kendisini pek çok farklı alanda geliştirmek için eğitimler alan ve sertifika programlarına katılan Şengül, 2009 yılında BUFSAD bünyesinde Temel Fotoğrafçılık eğitimi aldı. 2010 yılı itibariyle İFSAK bünyesinde pek çok fotoğraf atölyesi ve projesinde yer aldı. 2012-2014 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Fotoğrafçılık ve Kameramanlık Bölümünü tamamladı. 2012-2015 yılları arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi SEÇBİR bünyesinde Ayrımcılık ve Engelli Ayrımcılığı gibi başlıklarda çalışmalar yürüttü. 2010 yılında İstanbul Çağdaş Drama Merkezi’nde birçok atölyede gönüllü çalışmalarda bulundu ve aynı derneğin bünyesinde başladığı drama liderliği sertifika programının henüz proje aşamasında. Öğrencileri ile uzun yıllar drama alanında çalışmalar yürüten ve fotoğrafçılık-animasyon film projesi gerçekleştiren Şengül, 2017 yılında Öğretmen Ağı’nın Düşünme Becerileri – Pedagojik Uygulama Becerileri Programı’nı tamamladı.

 

When
2018-12-08 18:00 through 22:00
Location
ENKA Okulları
Büyükdere Caddesi
No 185
İstanbul,
╲╱