GERİ

EŞİTLİKÇİ BİR TEKNOLOJİ EĞİTİMİ MÜMKÜN MÜ?

Daha çok kız öğrenciyi STEM (bilim, teknoloji, mühendislik, matematik) alanlarına yöneltmek, akranlar arası cinsiyet temelli ön yargıları ortadan kaldırmak, öğrencilerin cinsiyetlerine göre değil, ilgi ve yeteneklerine göre meslek seçmesini teşvik etmek ve eşitlikçi bir iş dünyası yaratılmasına katkıda bulunmak ve bu bağlamda gerçekleştirilen projelere farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen “Eşitlikçi Bir Teknoloji Eğitimi Mümkün Mü?” isimli Karşılaşmalar etkinliği Kodluyoruz Derneği’nden Begüm Özyer’in yürütücülüğünde ve Değişim Elçilerinden Ece Kahramanın moderatörlüğünde Öğretmen Ağı Mekanı’nda gerçekleşti.

Etkinlikte,  çeşitli istatistiki verilere dayandırılarak bilişim sektöründeki cinsiyet temelli önyargılara ve kadınların sektörde karşılaştıkları engellere dikkat çekildi. Bu engelleri yıkmak amacıyla gerçekleştirilen Genç Hayat Vakfı'yla ortak yürütülen "Eşittir Kod" projesinin detayları ve sınıfta uygulanabailecek çeşitli yöntem ve uygulamalar paylaşıldı.

Öğretmen Ağı Fiziksel Etkileşim Araçları’ndan biri olan “Karşılaşmalar” etkinliği her ay farklı disiplinlerle, farklı konularda ve farklı şehirlerde gerçekleşmeye devam edecektir.

Begüm Özyer Hakkında

Özyer, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini ise İstanbul Bilgi Universitesi Sosyal Projeler ve STK yönetimi Yüksek Lisans Programı’nda  tamamladı. Arçelik ve Akbank gibi şirketlerin dijital pazarlama ekiplerinde çalıştı, çeşitli sivil toplum kuruluşlarında aktif görev aldı. Özyer şu anda Kodluyoruz Derneği’nde Genel Koordinatör olarak görev alıyor.

Ece Kahraman Hakkında

Koç Okulu’nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Kahraman, 1982 yılında İstanbul’da doğdu. İlk ve orta öğretimi Türkiye’de ve yurtdışında çeşitli okullarda okuduktan sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Yeditepe Üniversitesi İngiliz Dili Eğitimi üzerine yapmasının yanı sıra Cambridge Üniversitesi’nin ICELT programını ve  Michigan Üniversitesi’nin eğitim liderliği micromasters programını tamamladı. John Dewey’in “Bugünün çocuklarını dünün yöntemleri ile eğitirsek, yarınlarından çalarız,” sözünü felsefe edinen Kahraman, dil ve edebiyat eğitiminde teknoloji entegrasyonu, artırılmış gerçeklik, robotik uygulamalar ve benzeri konulara ilgi duyuyor. Öğretmenliğin yanı sıra öğretmen eğitimi veriyor, münazara koçluğu yapıyor ve çeşitli sosyal sorumluluk projelerinde yer 

When
2018-12-19 18:00 through 20:00
Location
Öğretmen Ağı Mekanı
Hacı Mimi mah
Doğan Apt. 30-C
İstanbul, 34425
╲╱