GERİ

1 ÖĞRETMEN 1 DOKTOR: DİSLEKSİ DİYE BİR ŞEY VAR!

Her çocuğun iyi olduğu ya da zorlandığı alanlar vardır. Zayıf yanları güçlendirmek ve kuvvetli olduğu konularda gösterdiği çabayı takdir etmek eğitimini güçlendirmek için çok önemli. Peki öğretmenler, bir öğrenme güçlüğü olan disleksiye sahip öğrencilerini nasıl destekleyebilir?

Uzman Doktor Olcay Karaca ve Özel Eğitim Uzmanı Selvi Çalış’ın yürütücülüğü ve Adalet Eres ile Hacer Tugan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Disleksi Diye Bir Şey Var!” Atölyesi, öğretmenlerin öğrenme güçlüğü olan öğrencilerini tanımasını sağlandı. Öğretmen Ağı’nın farklı disiplinleri bir araya getirerek eğitim ortamları için çözüm önerileri geliştirilmesine olanak veren “1 Öğretmen 1 Disiplin” Atölye serisinin bir parçası olan ve iki oturumdan oluşan etkinlik, öğretmenlerin gözlem ve sınıf içi uygulamalarını aktarabildiği Deneyim Paylaşımı ile başladı.

Uzman Doktor Olcay Karaca

1970 İzmir doğumludur.  Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi'nde nöroloji ihtisası yaptı, Nöroloji Uzmanı oldu. Psikodrama eğitimi aldı. Grup Terapisti ve Psikodrama Asistanı oldu. Selçuk Devlet Hastanesinde Başhekim ve Nöroloji Uzmanı olarak çalıştı. Nöroloji Uzmanlığı Döneminde birçok ulusal ve uluslararası kongre ve eğitimlere katılmış olup, yayın ve bildiriler sunmuştur. 2016 yılında ODİS – Okul Disleksi’yi kurdu. Halen bu kurumda eğitimci, yönetici ve araştırmacı olarak çalışmaktadır. Tony Buzan Zihin Haritaları Öğretmenliği ve Üstün Yetenekliler'de TABA Öğretmenliği, Attentioner-dikkat eğitimi, Mindfulness-stres yönetimi sertifikaları vardır. Özgül Öğrenme Güçlüğü (disleksi) müdahale programı eğitimi almıştır. Özel ilgi alanları, Öğrenmenin Nörobiyolojisi, Dislekside Teknoloji Kullanımı ve Üstün Zekalı Çocukların Eğitimi'dir. ‘’Dsileksi – Özgül öğrenem güçlüğü, temel bilgiler’’ isimli kitabı Psikonet Yayınları'ndan Kasım 2018 çıkacaktır.

Özel Eğitim Uzmanı Selvi Çalış

1981’de doğdu. Dokuz Eylül Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Aydın ‘da özel eğitim alanında çalıştı. Hizmet İçi Eğitim Daire Başkanlığı’nın Zihinsel Engelliler Öğretmenliği ve İşitme Engelliler Öğretmenliği eğitimlerine katılarak Özel Eğitim Alan Öğretmeni oldu. Yazgı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurucu Üyesi ve Eğitim Koordinatörlüğü görevine başladı. Özel eğitim alanında tam günlü eğitimin önemli ve gerekli olduğu düşüncesiyle Yazgı Özel Eğitim İlkokulu-Eğitim Uygulama Okulu ve İş Okulu Kurucu Üyesi ve Okul Müdürü oldu. Sevgi Tohumları Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ nde Kurum Müdürü olarak görev yaptı. 2017 itibariyle Odis Okul Disleksi çatısı altında Kurum Müdürü, Özel Eğitim Öğretmeni ve STEM Öğretmeni olarak görev almaktadır. ‘’Dsileksi – Özgül öğrenem güçlüğü, temel bilgiler’’ isimli kitabı Psikonet Yayınları'ndan Kasım 2018 çıkacaktır.

Hacer Tugan

1970 yılında İstanbul'da doğdu. Temel eğitimini Denizli'de tamamladı.1993 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Bir süre dershane öğretmenliği deneyimi ardından Ağrı ve Denizli'deki çeşitli okullarda sınıf öğretmenliği yaptı. 13 yıl okul yöneticiliği de yaptıktan sonra görevinden ayrılarak Denizli Pınarkent İlkokulu'nda sınıf öğretmeliği yapmaktadır. Evli ve 2 oğlu vardır.

Adalet Eres

4 Ocak 1969 tarihinde Denizli'nin Çal ilçesi İsabey Kasabası'nda dünyaya geldi. İlkokul ve ortaokulu doğduğu kasabada, liseyi ise meslek lisesinde elektronik okuyarak tamamladı. Öğretmen olmasını sağlayan okulu da Denizli'de tamamlayarak 1990 yılında göreve başladı. 28 yıldır öğretmenlik yapan Eres, evli ve iki çocuk babasıdır.

When
2018-11-17 09:00 through 17:15
Location
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
Sümer Mahallesi Mah sk
No:116
Denizli, 20020
╲╱