GERİ

MÜZEDE CANAVAR YOKMUŞ!

Çocukların gelişiminde müfredat ve derslikler kadar sanatın da büyük bir etkisi var. Biliniyor ki, müzelerde elde edinilen deneyim, çocukların yaratıcı düşünmesine, anlayış ve hoşgörü geliştirmesine ve farklı olanı anlamasına büyük bir katkı sunuyor. Peki öğretmenler müzelerin sunduğu eğitim olanaklarını nasıl değerlendirebilir?

Hüsne Rhea Çiğdem’in konuk oladuğu ve Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Gökhan Atik'in moderasyonunu üstlendiği “Müzede Canavar Yokmuş!” başlıklı Karşılaşma, müze deneyimini dört duvar arasında hapsolmaktan kurtararak öğretmenlerin ihtiyaçlarıyla köprü kuruyor. 14 Kasım’da saat 18:00 ile 20:00 arasında düzenlenecn Karşılaşma, müze deneyimini hem öncesi hem de sonrasıyla, daha geniş bir bakış açısıyla ele alarak öğretmenlerin sanat odaklı eğitim alanında güçlenmesine katkıda bulundu.

Hüsne Rhea Çiğdem Hakkında:

Liseyi Tarsus Amerikan Koleji’nde, üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünde tamamlayan Hüsne Rhea Çiğdem, 2007-2012 yılları arasında Robert Kolej Yaz Programı’nda sanat koordinatörlüğü yaptı. 2013’te Müze Yönetimi bölümünde yüksek lisansını tamamladı. 2013-2017 yılları arasında İstanbul Modern’de, çocuklar ve yetişkinler ile müze eğitimi alanında çalıştı. Haziran 2018’de “Müzede Canavar Yokmuş” isimli kitabını yayınladı. Müze eğitimcisi ve yazar Çiğdem, çocuklar için sergilere paralel atölyeler tasarlamaya, kitaplar yazmaya ve “Müze Kiti”  projesi üzerinde çalışmalarına devam etmektedir.

Gökhan Atik Hakkında:

Gökhan Atik, 10 Şubat 1976'da Erzincan'da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi doğduğu yerde, Erzincan’da okudu. Kısa bir süre, yatılı okul deneyimi oldu. Bitlenince, yatılı okul macerası sona erdi. Erzincan depreminden sonra, lisenin son sınıfını Mersin'de okumak zorunda kaldı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesinin sınıf öğretmenliği bölümünü bitiren Gökhan Atik, İstanbul ve Mardin’den sonra, tekrar İstanbul’a döndü ve hayatını burada sürdürüyor. Halen, Özel Yeşilköy Ermeni Okulu’nda Türkçe öğretmenliği yapmaktadır.

 

When
2018-11-14 18:00 through 20:00
Location
Öğretmen Ağı
Hacı Mimi Mahallesi Serdar-ı Ekrem cad
No 30-C
İstanbul,
╲╱