GERİ

DÜŞÜNEN ÖĞRETMENDEN DÜŞÜNEN ÖĞRENCİYE

Temel düşünme becerilerinin gelişmesi, öğrenmeyi olumlu yönde etkiliyor. Bu yüzden öğrenme pratikleri üzerine düşünmek ve öğrenmeye dair algı ve inançlarımızın farkına varmak, öğretmenlerin sınıf içi uygulamalarına destek sağlıyor.

Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Ezgi Temiz Çelikel ve Gizem Ok Uluçay yürütücülüğünde gerçekleştirilen “Düşünen Öğretmenden Düşünen Öğrenciye” Atölyesi, tam da düşünce becerileri ve öğrenme arasındaki ilişkiye odaklandı. Öğretmen Ağı’nın araçlarından “Düşünme Becerileri Programı”ndan elde edilen deneyimle hazırlanan atölye, öğrenme pratiklerini pedagojik bir hedefle sınıfta görünür kılmaya katkı sundu. 3 Kasım’da Koç Okulu’nda düzenlenen atölye katılımcıları, önyargı, kalıpyargı ve ayrımcılık üçgeninde, pedagojik değişim süreci hakkında bilgi sahibi oldu.

Ezgi Temiz Çeliker Hakkında:

Özel bir okulda Fen Bilimleri öğretmeni olarak görev yapan Ezgi Temiz Çeliker, üniversite dönemi boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük, eğitim sorumluluğu ve eğitmenlik yaptı. Ayrımcılık, insan hakları ve toplumsal cinsiyet konularında akran eğitimi içerikleri üretti ve yaygınlaştırdı. Her çocuğun farklı olduğuna ve farklılaştırılmış eğitim uygulamalarının önemine inanan Ezgi Öğretmen, yüksek lisans eğitimine Eğitsel Tasarım ve Değerlendirme alanında devam ediyor. Ders içeriklerini UbD ve argümantasyon tabanlı bilim öğrenme yaklaşımıyla tasarlıyor. Düşünme becerilerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler alıyor ve uygulamalar yapıyor.

Gizem Ok Uluçay Hakkında:

1982 yılında İstanbul’da doğdu. Uludağ Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümü’nü bitirdi. Ardından Harvard University Graduate School of Education-Differentiating Instruction: Strategies for Effective Classroom Practice programını ve Yeditepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Eğitim Yönetimi ve Denetimi Bölümü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Livcon Student Coach Training Programı ile öğrenci koçudur ve halen sınıf öğretmeni olarak çalışmaktadır.

When
2018-11-03 10:00 through 13:00
Location
Koç Okulları
Tepeören Mahallesi
Tuzla/İstanbul, 34959
╲╱