GERİ

1 ÖĞRETMEN 1 YAZAR BİRLİKTE İLHAM ARAR

Belki de içinizde uyuyan bir yazar var. O yazarı uyandırmak, bir roman ya da çocuk kitabı yazmaya koyulmak, hislerinizi başkalarına aktarmak bir öğretmen olarak size esin kaynağı olmaz mıydı?

Bu esin kaynağının peşine düşmek, bir edebi eser oluşturmanın öğretmenlik mesleğine verebileceği ilhamı paylaşmak üzere Denizli’de bir Karşılaşma düzenlendi. Yazıdan raflara çıkış yolculuğu ve bu yolculuktan elde edilen kazanımı bizzat bu
deneyimi yaşayan birinden, Serra Menekay Öncel’den, dinlemek için gelen Öğretmen Ağı katılımcıları 13 Ekim’de Cafer Sadık Abalıoğlu Kültür ve Eğitim Vakfı Salonu’nda buluştu. Yazarla söyleşi yapıldı ve kitapları konusunda paylaşımlarda bulundu. Aynı zamanda yazarımız kitap yazmayı düşünenler için tavsiyelerde bulundu.

Serra Menekay Öncel Hakkında:

1970 Yılında Ankara da doğdu.İzmir Ödemiş'te ilk ve orta öğreniminin ardından 1993 yılında Ege üniversitesi Tıp fakültesini bitirerek tıp doktoru oldu.Uzmanlığını Biyokimya ve Klinik Biyokimya dalında yaptı. Türkiye'nin değişik şehirleri ile ABD’de mesleğini icra etti. Hekimlik mesleğinin yanı sıra edebiyat ve tiyatroyla ilgilendi. Çeşitli yerlerde yayınlanmış gezi yazıları, deneme ve şiirleri mevcuttur. Dr. Serra Menekay Öncel'in 2.Dünya Savaşı ve sonrasında kendi ailesinin ve Kırım Türklerinin inanılmaz mücadelesini konu alan ilk romanı "Aluşta'dan Esen Yeller " 2015 yılında basıldı. Bunu "Kuş Bakışı", "İğne Oyası" ve "Şefika" izledi. 2017 yılında "Adını Arayan Çocuk " isimli çocuk romanını yayınladı. Halen eşiyle İzmir'de yaşamakta, hekimlik mesleğini ve yazılarını sürdürmektedir.

When
2018-10-13 14:00 through 15:30
Location
Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı
Sümer Mah / Çal Cd
No:116
Denizli, 20175
╲╱