GERİ

ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE ÇEMBERİ KURMAK

Felsefe, yaşadığımız dünyanın anlamı ve nedeni üzerine düşünmemiz için bilginin peşine düşürür bizleri. Şüphesiz ki, sınıfta karşılaştıkları kavramları öğrenme biçimlerini ve sorgulama becerilerini geliştirmede felsefe hayati bir rol oynar.

Öğretmen Ağı, çocuklar için felsefe pedagojisi ile tanışabileceğiniz ve sınıfınıza nasıl katkı sunabileceğinizi keşfetmek üzere Bursa’da bir Karşılaşma düzenledi. Birsen Kılıçaslan Binici, Esin Ekinci ve Gülnaz Bekar'ın düzenlediği atölyede, öğretmenlerle felsefi sorgulama ve üretmeye yönelik deneyim ve uygulama örnekleri paylaşıldı. 7 Ekim’de Bursa Nazım Hikmet Kültürevi’nde yapılan atölyede çocuklara soru sormanın nasıl öğretileceği, onları düşünmeye nasıl teşvik edileceği, yaratıcı problem çözme ve eleştirel düşünme metodolojilerini nasıl kullanıldığı üzerine konuşuldu ve öğretmenlerin de kendi deneyimlerini aktarması ile atölye sonlandırıldı.

Birsen Kılıçaslan Binici Hakkında:

Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi’nde eğitmen ve yönetici. Yeditepe Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretim Programında doktora öğrencisi. Yenilikçi Öğrenme Merkezi Mesleki Gelişim Uzmanlığı Sertifika Programı Kapsamında “Yaratıcı Drama Eğitmenliği” Programındaki “Eğitmen Adayların Soru Sorma Becerilerinin Geliştirilmesi” konusunda eylem araştırmasına devam ediyor. Çağdaş Drama Derneği Yaratıcı Drama Liderliği/Eğitmenliği Sertifika Programını ve Çocuklar için Felsefe (P4C) eğitimini tamamladı. Viyana’daki Akademiye “çocuklar ve gençlerle birlikte felsefe” eğitimine kabul edildi. Farklı sivil toplum kuruluşlarında gönüllü çalışmalarına devam ediyor. Düşün Taşın Atölyelerinin üç üyesinden biri.

Esin Ekinci Hakkında:

YÖM Okullarında öğretmen. Öğretmen Akademisi Vakfı'nda eğitmen. Eğitimde Kalite ve İşbirliği Platformu (EKİP) ile öğretmenlerle atölye çalışmaları yapıyor.  Hayata Renk Ver Derneği’nde Proje Koordinatörlüğü yaptı. Çağdaş Drama Derneği’ nde Yaratıcı Drama Liderliği/Eğitmenliği, Yenilikçi Öğrenme Merkezi’nde Mesleki Gelişim Uzmanlığı Sertifika programını tamamladı. Çocuklar için Felsefe (P4C) Eğitmeni ve Düşün Taşın Atölyelerin üç üyesinden biri.

Gülnaz Bekar Hakkında:

YÖM Okulları'nda sınıf öğretmeni. İstanbul Üniversitesi Felsefe Bölümü'nde öğrenci. Çocuklar İçin Felsefe (P4C ) Eğitimcisi. Düşün Taşın Atölyelerinin üç üyesinden biri. Çocuklarla her yerde her fırsatta felsefe çemberi kurmaktan zevk alıyor. Çağdaş Drama Derneği İstanbul Şubesi'nde Yaratıcı Drama Liderliği/Eğitmenliği Sertifika Programında Eğitmen Eğitimcisi. Yaratıcı okuma ve yazma çalışmaları yapıyor. Müze, kütüphane, sergi vb. mekânlarda P4C ve yaratıcı drama yöntemi ile çocuk ve yetişkinlerle, atölyeler yürütüyor. Yenilikçi Öğrenme Merkezi Mesleki Gelişim Uzmanlığı Sertifika Programı’ nı “İlkokul Öğretmenlerinin Derslerinde İlişkilendirilmiş Oyun Kullanım Becerilerinin Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesi: Bir Eylem Araştırması” adlı çalışmayla tamamladı. Çağdaş Drama Derneği, ÇYDD, TEMA Vakfı gibi sivil toplum örgütlerinin çalışmalarında gönüllü eğitmen. Öğretmen Ağında Değişim Elçisi.

When
2018-10-07 13:00 through 15:00
Location
Bursa Nazım Hikmet Merkezi
Yüzüncüyıl Mahallesi / Uğur Mumcu Blv
7/A
Nilüfer/Bursa, 16120
╲╱