GERİ

DEĞİŞİM ELÇİSİ YAZ BULUŞMASI

4-5-6 Temmuz 2018 tarihlerinde, Koç Okulları’nın ev sahipliğinde, Türkiye’nin 16 farklı ilinden gelen 100’ü aşkın katılımcı ile Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Yaz Buluşması gerçekleştirildi. Buluşmada hedeflenen ana çıktı, Öğretmen Ağı’nın 2018-2019 dönemi taslak yol haritasının oluşmasıydı. Hedeflenen çıktılar kapsamında program içeriği geliştirilirken birinci gün; tüm katılımcıların tanışması, aidiyet hissinin oluşması ve güven ortamının kurulması; ikinci gün, Öğretmen Ağı araç, süreç ve kaynaklarının anlaşılması, öğretmenlerin kişisel ve mesleki ilgi alanlarını ortaya çıkması ve önümüzdeki dönem almak istediği rol ve sorumluluklar üzerine düşünmeye başlaması; üçüncü gün ise, 2018-2019 Öğretmen Ağı hareket planının ve bireysel yol haritalarının oluşturulması, olası işbirliklerine teşvik edilmesi için “Tanış”, “Beslen” ve “Paylaş” temaları ile oluşturuldu. 

 
Bu kapsamda, 3 gün boyunca Öğretmen Ağı'nın yaptıkları ve yapmak istedikleri üzerine birlikte kafa yorulması; "Ağ'da Neler Var?" , “Ağ’da Kimler Var?" , “Ağ’da Kimler Neler Yapabilir?" soruları eşliğinde öğretmenlerin inisiyatif almalarına, işbirliği yapmalarına ve ortak akılla üretmeye başlamalarına alan açıldı.
 
"Ağ'da Neler Var?" oturumunda Ağ içerisinde öğretmenlerin ihtiyaç ve geri bildirimleriyle birlikte geliştirilmiş olan araçların (Karşılaşmalar, 1 Öğretmen 1 Disiplin, Öğretmenden Öğretmene Atölye, Deneyim Paylaşımları, Yaratıcı Problem Çözme Programı, Düşünme Becerileri Programı 
) öğretmenlere nasıl alanlar açtığına değinerek öğretmenlerle bu araçların neden kişisel ve mesleki gelişimleri için bir yatırım olduğu konusunda derinleşildi. Öğretmenler; tanımak, geliştirmek, uygulamak istedikleri araçları, daha önceden bu araçları uygulayan veya yaygınlaştıran öğretmenlerle bir araya gelerek onların deneyimleri üzerinden tanıdı. 
 
"Ağ'da Kimler Var?"  oturumunda öğretmenlerimizin paydaşlarımızdan en azından birkaçını yakından tanımalarını, onlarla ne tür işbirlikleri geliştirebilecekleri ile ilgili fikir edinmelerini ve Ağ araçlarını bu işbirlikleri üzerinden nasıl yaygınlaştırabileceklerini görmelerini sağladık. Fuar şeklinde geçen bu oturumda 17 kurumun temsilcileri, kendilerine ait masalarda oturarak, öğretmenlerle tanıştılar; Ağ’a neler sunabileceklerini, öğretmenlerle nasıl işbirlikleri geliştirebileceklerini müzakere ettiler. 
 

Katılım gösteren kurumlar (Harf sırasına göre): Anne Çocuk Eğitim Vakfı, ATÖLYE, Arter, Eğitim Reformu Girişimi, Eğitimde Kalite ve İşbirliği Platformu (EKİP), Habitat Derneği, Hayal Gücü Merkezi, IBM, İyi Babalar Platformu, Kalkınma Atölyesi, Koç Üniversitesi İlkyardım Eğitim Merkezi, Mehmet Zorlu Vakfı, Mor Sertifika Programı, Sabancı Vakfı, Sadberk Hanım Müzesi, Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR), Vehbi Koç Vakfı.

 
“Ağ’da Kimler Neler Yapabilir?" oturumunda, öğretmenlerin kendilerini ve Ağ’da bulunan meslektaşlarını da birer kaynak olarak görmeleri ve bunun üzerinden işbirlikleri geliştirmek üzerine düşünmeleri hedeflendi. Önceki buluşmalarımızda öğretmenlerimizin sıkça dile getirdiği “Birbirimizin neler yaptığını bilmiyoruz.” geri bildirimlerinden yola çıkarak isteyen öğretmenlerin kendi potansiyellerini ortaya çıkarabilecekleri, kişisel veya mesleki olarak ilgilendikleri konular veya Ağ içerisinde geliştirdikleri örnekleri paylaşıp geri bildirim alabilecekleri bir kurgu yapıldı.

 

 

 

 

When
2018-07-04 11:00 through 2018-07-06 17:00
Location
Koç Okulları
Tepeören Mahallesi
Tuzla/İstanbul, 34959
╲╱