GERİ

Basic Thinking Skills Program

Nisan 30, Mayıs 8-15-22  2025

Saat: 20:00-21:00

30 Nisan Çarşamba günü 20:00-21:00 saatleri arasında Zoom’da online olarak başlayacak ve Mayıs sonuna kadar devam edecek  Düşünme Becerileri Programı başvuruları açıldı!

Düşünme Becerileri Programı, öğretmenlerin düşünme becerilerini sosyal ve bilimsel konular temelinde ele alarak, onlara sistematik uygulama ve değerlendirme yoluyla destek olmayı amaçlıyor. Program, öğretmenlerin müfredatlarındaki konuların yeni bir bakış açısıyla ele alınabilmesinin, farklı düşünme biçimleri geliştirmekle mümkün olduğu bakış açısından hareket ediyor. Platforma katılan öğretmenlerin, bilimsel ve sosyal konular bağlamında ele alınan müzakere süreçleri ile kendi düşünme süreçlerin dair farkındalık kazanmalarını hedefliyor. 

2020’den bu yana, programa daha önce katılmış öğretmenler ve alan uzmanlarının kolektif katkılarıyla dijital ortamda ve Değişim Elçileri Topluluğu’na özel olarak sürdürülen program, Öğretmen Ağı’nın eleştirel düşünme çalışmalarının temelini oluşturuyor. Program 2025 Bahar itibariyle yeniden aktifleşiyor, SEÇBİR işbirliğiyle güncellenen içerikleri ve inşa edilecek topluluğu ile eleştirel düşünmeyi sınıfa taşımayı en temel hedefi haline getiriyor.

Katılımcı öğretmenlerin düşünme becerilerini derinleştirmesini ve eğitim ortamlarına taşımasını amaçlayan program, üç modülden oluşuyor:

  • İlk modülde, öğretmenlerin kendi düşünme süreçleri üzerine derinlemesine düşünebilmeleri ve eleştirel düşünme becerilerini sistemli bir şekilde geliştirebilmeleri amaçlanıyor. 
  • İkinci modülde, önyargı, kalıpyargı ve ayrımcılık kavramları ele alınarak, bu kavramların düşünme biçimleri üzerindeki etkileri tartışılıyor. 
  • Üçüncü ve son modülde ise, medya ve dijital dünyada karşılaşılan içeriklere eleştirel bir gözle yaklaşmak, yanlış bilgi ve ayrımcı söylemleri sorgulamak üzerine ortak bir öğrenme süreci yürütülüyor.

 

Sabancı Üniversitesi (SuCourse) platformu üzerinden tamamen çevrimiçi olarak tasarlanan program, 4 tane canlı Zoom buluşması, 3 tane SuCourse platformu üzerinden yürütülecek tartışma oturumları ve çevrimiçi içeriklerden oluşuyor.  Üç hafta sürecek olan ve üç modülden oluşan Program’ın her modülü, farklı beceri setlerine odaklanıyor. Melisa Soran, Melike Avcu, Hasan Dirik, Meriç Dönmez, Ezgi Temiz Çeliker, Okan Aksoy, Şirin Piya Giyik, Sevilay Eş Şengül’ün yürütücülüğünü üstlendiği Program, 30 Nisan 2025 tarihinde başlayacak ve 22 Mayıs 2025 tarihinde sona erecek. 

Program hakkında:

  • Program tamamen çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir. 
  • Başvuru sayısının yüksek olması durumunda temsiliyet dengesi gözetilerek (branş, kademe, cinsiyet vb.)  kura çekilecektir.
  • Programa başvuru yapmanız ve katılımınızın onaylanması halinde hem bilgi vermek hem de katılımınız konusunda teyit almak üzere aranacaksınız.
  • Programa katılımınızın onaylanması halinde, program platformuna giriş için kullanıcı adınız, şifreniz ve program hakkında detaylı bilgiler tarafınıza iletilecektir. 
  • Programda her modül bir sonraki modülün ön koşuludur. Bir sonraki modüle ilerleyebilmek için, modülün tamamlanması ve modülde yer alan tartışmalara katılınması gerekmektedir. Program sonunda verilecek sertifika için programın %80’ine katılım, sağlanmalıdır. 
  • Program,  tüm Değişim Elçileri’nin katılımına açık ve ücretsizdir. Kontenjan 32 katılımcı ile sınırlıdır.
  • Başvurular 22 Nisan Salı günü 13.00 itibariyle sona erecektir. Kontenjanın dolması hâlinde kayıtlar daha erken kapatılacaktır.

 

Program Takvimi: 

İlk Buluşma 30 Nisan Çarşamba günü Zoom üzerinden 20:00-21:00 saatleri arasında gerçekleşecektir. 

  1. Modül: 6 Mayıs Salı ya da 7 Mayıs Çarşamba günü 20:00-21:00 saatleri arasında SuCourse platformu üzerinden gerçekleşecek 1. Modül Asenkron Tartışmalarından birine katıldıktan sonra 8 Mayıs Perşembe günü 20:00-21:00 saatleri arasında Zoom’da 1. Modül için buluşacağız. 
  2. Modül: 12 Mayıs Pazartesi ya da 13 Mayıs Salı günü 20:00-21:00 saatleri arasında SuCourse platformu üzerinden gerçekleşecek 2. Modül Asenkron Tartışmalarından birine katıldıktan sonra 15 Mayıs Perşembe günü 20:00-21:00 saatleri arasında Zoom’da 2. Modül için buluşacağız. 
  3. Modül: 20 Mayıs Salı ya da 21 Mayıs Çarşamba günü 20:00-21:00 saatleri arasında SuCourse platformu üzerinden gerçekleşecek 3. Modül Asenkron Tartışmalarından birine katıldıktan sonra 22 Mayıs Perşembe günü 20:00-21:00 saatleri arasında Zoom’da 3. Modül için buluşacağız. 

Sadece Değişim Elçisi öğretmenlerinin katılımına açık ve ücretsiz olan bu buluşmaya kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz.

 

halil%20yava%C5%9F.png

İsmail Örnek Hakkında

1975 Hatay Erzin doğumludur. İlk ve orta öğrenimini Afyon, Konya, Osmaniye ve Hatay’ da yaptı. Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Matematik(1992–1994); Uludağ Üniversitesi TBMYO Bilgisayar Programcılığı (1994–1998) ve Çukurova Üniversitesi Felsefe Grubu Öğretmenliği (1999–2004) bölümlerinde okudu.

2011’den bu yana M.E.B’te Rehber Öğretmen olarak çalışan Örnek, Psikososyal Müdahale, Kapsayıcı Eğitim, Engelli Hakları, Özel Eğitimde Cinsel Eğitim, Engelli Aileleri için Psikososyal Destek, Çocuk ve Oyun, Yetişkin Eğitimi gibi alanlarda M.E.B., UNICEF, Öğretmen Ağı ile çalışmalar yürütmektedir.

 

 

When
2025-04-30 20:00 through 21:45
Location
Çevrimiçi
╲╱