Being a Child in Crises Age Research Report Presentation
Nisan 15, 2025
Saat: 20:00-21:30
15 Nisan Salı günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom’da online olarak gerçekleşecek “Krizler Çağında Çocuk Olmak Araştırma Raporu Sunumu” etkinliğine davetlisiniz!
Günümüz dünyasında çocuk olmak ne anlama geliyor? Pandemi, ekonomik krizler, afetler, göç ve teknolojik değişimler gibi pek çok belirsizlikle şekillenen bu çağda, çocukların iyi olma hali nasıl etkileniyor? İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından yürütülen ve TÜBİTAK tarafından desteklenen “Krizler Çağında Çocuk Olmak: Türkiye'de Pandemi Sonrasında Çocukların İyi Olma Halini Yeniden Düşünmek” araştırmasının temel bulgularını paylaşmak için bir araya geliyoruz.
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burcu Gümüştepe’nin moderatör, Prof. Dr. Emre Erdoğan’ın ve Prof. Dr. Pınar Uyan Semerci’nin konuşmacı olacağı etkinlikte çocukların yaşamlarını “maddi durum”, “sağlık”, “eğitim”, “risk ve güvenlik”, “ev ve çevre”, “katılım”, “ilişkiler” ve “dijital” boyutlarıyla ele alan bu kapsamlı araştırmanın öne çıkan noktaları üzerine derinleşeceğiz.
Etkinlik öncesinde Krizler Çağında Çocuk Olmak: Türkiye’de Pandemi Sonrasında Çocukların İyi Olma Halini Yeniden Düşünmek projesinin websitesini, etkinlikte üzerine konuşacağımız rapor kitabını ve proje raporunun çocuklar için sadeleştirilmiş versiyonunu inceleyebilirsiniz. Bu açık kaynakları anlamlı bulduğunuz şekilde sınıflarınızda ya da çocuklarla çalışırken kullanabilirsiniz.
Her branştan öğretmenin ve konuya ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan bu buluşmaya kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz.
Burcu Gümüştepe
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Burcu Gümüştepe, 1993 yılında Ankara’da doğmuştur. 2015 yılından beri MEB'e bağlı okullarda sınıf öğretmeni olarak görev yapıyor. Şu an Sivas- Merkez'de bir ilkokulda çalışıyor. Mesleği çocukluk hayaliydi ve alanında yeni şeyler öğrenmek, gelişmek en çok keyif aldığı şeylerden. Aynı zamanda 2021 yılından beri Hacettepe Üniversitesi Eğitim Programları ve Öğretimi alanında yüksek lisans öğrencisidir. Farklı kültürlerle ilgili yeni bir şeyler öğrenmek, sabahları -ve bazen akşamları yürümek, sosyal bilimlerin her türünde okumak ona iyi geliyor. Aynı zamanda doğada gözüne takılan şeylerin fotoğrafını çekmeyi seviyor.
Emre Erdoğan
Prof. Dr. Emre Erdoğan İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde öğretim üyesidir. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi alanında doktora derecesi bulunan Erdoğan, akademi ve sivil toplumda çeşitli projelerde araştırmacı ve kıdemli danışman olarak görev yapmıştır. Araştırmaları siyasi katılım, dış politika ve kamuoyu, çocuk ve gençlerin refahı, metodoloji ve istatistiğe odaklanmaktadır. Türkiye'de gençlik, çocuğun iyi olma hali, ötekileştirme, kutuplaşma ve popülizm konularında çalışmakta ve yayınlar yapmaktadır. Prof. Dr. Erdoğan, halen ERG ve TESEV yönetim kurulu üyesidir.
Pınar Uyan Semerci
Prof. Dr. Pınar Uyan-Semerci, İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesidir. Akademik çalışma alanları siyaset felsefesi, karşılaştırmalı siyaset, sosyal politika ve sosyal bilimlerde metodoloji olan Uyan-Semerci, adalet, haklar, vatandaşlık, insani gelişim, yapabilirlik yaklaşımı, yoksulluk, göç, kolektif kimlik oluşumları, ötekileştirme, kutuplaşma, çocuk işçiliği ve çocuğun iyi olma hali konularında birçok araştırma projesi yürütmüş, makale ve kitap yayını yapmıştır. TÜBİTAK’ın 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında desteklenen “Krizler Çağında Çocuk Olmak: Türkiye’de Pandemi Sonrasında Çocukların İyi Olma Halini Yeniden Düşünmek” başlıklı araştırma projesinin koordinatörüdür.