Meeting Our Roots Through Art III
Ocak 13, 2025
Saat: 11:00-16:00
13 Ocak Pazartesi günü 11:00-16:00 saatleri arasında Öğretmen Dayanışma Alanı’nda gerçekleşecek Sanat Yoluyla Kaynaklarımızla Buluşmak III etkinliğine davetlisiniz!
Dışavurumcu Sanatlar Yaklaşımı, bireylerin ve toplulukların içsel kaynaklarıyla buluşmasını sağlayan, sanat tabanlı bir çalışma yöntemidir. Ses, hareket, ritim, imge, söz ve hikayelendirme pratiklerini bir araya getirerek güvenli bir ortamda katılımcıların kendilerini keşfetmelerine olanak tanır. 2024 yılının Şubat ayında başlayan ve öğretmenlerin, STK çalışanlarının iyi olma haline odaklanan bu atölyeler serisi, Haziran ayında eğitim ortamlarında şefkatli buluşma alanlarının nasıl inşa edilebileceğini araştırarak devam etti. Üçüncü buluşmamızda, aktif umut kavramının rehberliğinde, okul ve sınıf ortamlarında şefkatli alanların dil, mekan ve ritüeller yoluyla nasıl oluşturulabileceğini sanatsal uygulamalarla araştıracağız.
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi İsmail Arslan’ın moderatör ve Aylin Vartanyan Dilaver’in konuşmacı olacağı bu etkinlik, dışavurumcu sanatlarla bireysel ve toplumsal dönüşüm süreçlerine odaklanıyor. Rahat hareket etmemizi sağlayacak kıyafetlerimizi giyip Sanat Yoluyla Kaynaklarımızla Buluşmak III etkinliği için 13 Ocak’ta buluşalım.
Konuya ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan etkinliğe katılmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabiliriz.
Aylin Vartanyan Dilaver
Aylin Vartanyan Dilaver politik ekonomi ve edebiyat alanlarında Barnard College ve Columbia Üniversitesi’nde aldığı eğitimler sonrasında kariyerine Boğaziçi Üniversitesi’ne Yabancı Diller Yüksekokulu’nda eleştirel okuma ve yazma dersleri vererek devam etti. Üniversitenin Barış Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 2006 yılındaki kuruluşundan günümüze kadar faal olarak eğitmen olarak çalıştı, seminerler ve konferanslar düzenledi ve eleştirel pedagojiyi sanat tabanlı bir bakış açısıyla harmanlayan müfredat oluşturma çalışmalarında yer aldı. 2005 yılında tanıştığı Augusto Boal’in Ezilenlerin Tiyatrosu yaklaşımı ve aldığı eğitimler sonucu sanatın sosyal dönüşüm bağlamındaki yerine inancı pekişti. 2010 yılında İsviçre’de bulunan European Graduate School’da doktora eğitimine başladı. CAGS derecesini aldıktan sonra 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde bulunan Sosyal Hizmet Kulubü’nün Yel Değirmeni alt grubunun üyeleriyle başladığı Dışavurumcu Sanat ve Çatışma Dönüşümü başlıklı atölyeleri halen merakla südürmekte. 2021 yılının Şubat ayında İstanbul’da kurulan Dışavurumcu Sanatlar Enstitütüsü’nün (Expessive Arts Istanbul) bir üyesi ve atölye yürütücüsü olarak çalışıyor. 2022 yılından beri emekli bir öğretim görevlisi olarak üniversitede atölyeler yapmaya devam ediyor ve eğitim ortamlarında Dışavurumcu Sanatlar temelli atölyeler organize ediyor.
İsmail Arslan
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi İsmail Arslan, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunudur ve İngilizce öğretmeni olarak görevine devam etmektedir. Yabancı diller ve kültürlere oldukça meraklı biridir. Müziğin olmazsa olmaz olduğunu ve hayatta yeni bir şeyler deneyimlemenin ve paylaşmanın paha biçilemez olduğunu düşünmektedir.
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay