How Can We Talk About the Climate Crisis and Environmental Problems?
Aralık 12, 2024
Saat: 20:00-21:30
Sabancı Vakfı İşbirliğiyle:
12 Aralık Perşembe günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek “İklim Krizi ve Çevre Sorunlarını Nasıl Konuşabiliriz?” etkinliğine davetlisiniz!
İnsanın doğa üzerinde yarattığı baskı ve kurduğu tahakküm, çevre sorunlarının artmasına ve başta iklim krizi olmak üzere birçok krizin ortaya çıkmasına neden oldu. İnsanın merkezi rolünü sorgulayan ve yeryüzüyle uyum içinde nasıl yaşayabileceğini arayan bir anlayışın yaygınlaşmasına ihtiyaç var. Eleştirel düşünme becerisi edinmek ve bu pratiği yaygınlaştırmak da bu anlayışı geliştirmenin ilk adımını oluşturuyor.
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Didem Karaman Şimşek ve Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Nilgün Kutluata’nın yürütücü olacak yer alacağı bu atölyede, Öğretmen Ağı-Sabancı Vakfı işbirliğinde hazırlanan Papuduk Çocuk Kitapları: Eğitimciler için Uygulama Rehberi’nden yararlanarak çevre sorunlarını eleştirel bir yaklaşımla nasıl ele alabileceğimizi tartışacağız. Çocuklarla iklim krizini konuşurken nelere dikkat edebileceğimize odaklanacak ve bu süreçte çocuk kitaplarını bir araç olarak kullanan Papuduk Çocuk Kitapları örneklerine bakacağız.
İklim krizi ve çevre sorunlarına eleştirel düşünme perspektifinden bakmak isteyen herkesle 12 Aralık’ta buluşalım!
Her branş, kademeden öğretmenin ve eğitim fakültesi öğrencilerinin katılımına açık ve ücretsiz olan etkinliğe katılmak için “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayabilirsiniz.
Murat Çıtır
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Murat Çıtır, 23 yıllık sınıf öğretmenidir ve yaklaşık 10 senedir TEGV, AÇEV, EÇEV, AKUT, Kızılay gibi farklı sivil toplum kuruluşlarında gönüllü faaliyetler yapmaktadır. Gönüllülüğü bir yaşam stili haline getiren Murat Çıtır, evli ve iki çocuk babasıdır.