Overview of Education through Education Monitoring Report 2024 Findings
Ocak 13, 2024
Saat: 20:00-21:30
19 Kasım Salı, 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek “Eğitim İzleme Raporu 2024 Bulguları Üzerinden Eğitime Bakış” etkinliğine davetlisiniz!
Eğitim İzleme Raporu (EİR) 2024, son yıllarda yaşanan çoklu krizlerin eğitim sistemi üzerindeki kısa, orta ve uzun vadeli etkilerini birçok açıdan ele alıyor. Dört bölüm olarak kurgulanan EİR 2024; örgün eğitime erişim, kapsayıcı ve güvenli eğitim ortamları ile temel becerilerin ele alındığı “Nitelikli Eğitimi İzlemek için Temel Göstergeler” bölümüyle başlıyor. Saydamlık, hesap verebilirlik ve paydaş katılımı gibi ilkelerin tartışıldığı “Eğitimde Yönetişim” bölümü ise geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında yayımlanan üst politika belgelerine yoğunlaşıyor. Raporda ayrıca, küresel öğretmenlik krizi, Türkiye’de öğretmen politikaları ve ekonomik krizin eğitime etkileri de değerlendiriliyor. Önsöz ve sonsözde ise ekonomik kriz ve mesleki eğitim merkezleri olmak üzere eğitimdeki iki kritik konuya dair öğrenci ve veli hikâyeleriyle “verilerin ötesindeki gerçeklik” anlatılıyor.
Eğitim Reformu Girişimi’nden raporun yazarları Politika Analisti Kayıhan Kesbiç ve Özgenur Korlu, Kıdemli Politika Analisti Ekin Gamze Gencer ve Araştırmacı Gülen Naz Terzi’nin konuşmacı, Öğretmen Ağı Hasan Dirik’in moderatör olarak yer aldığı etkinlikte, rapordan öne çıkan bulguları dinleyecek ve bu bulguları eğitim perspektifinden konuşacak ve tartışacağız.
Eğitim İzleme Raporu 2024’ün bulguları ışığında eğitime dair birlikte düşünmek isteyen herkesle 19 Kasım’da buluşalım.
Konuya ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.
Kayıhan Kesbiç
2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Aynı bölümde ilk yüksek lisans derecesini aldı. 2019-2020 akademik yılında Jean Monnet bursiyeri olarak Kent Üniversitesi’nde Uluslararası Göç alanında ikinci yüksek lisansını tamamladı. ERG’de Politika Analisti olarak çalışan Kesbiç, mülteci çocukların eğitimine ve yoksulluğun eğitime etkilerine yoğunlaşıyor.
Özgenur Korlu
Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi bölümlerinden 2016 yılında mezun oldu. 2016-2018 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi’nde sosyal politika ve ekonomi yüksek lisans dersleri aldı. 2022 yılında MEF Üniversitesi İşletme Bölümünde finans alanında yüksek lisans yaptı. Nisan 2018’den beri ERG’de çalışan Korlu, veri odaklı çalışmaların genel koordinasyonunu üstleniyor, Türkiye ve dünyada eğitime ayrılan kaynaklar, özel öğretim politikaları, sosyoekonomik durumun eğitime etkileri ve eğitimin çıktıları konularında analiz ve raporlar hazırlıyor. Acil Durumlarda Eğitim için Uluslararası Ağ (INEE) üyesi olan Korlu, Mart 2024’te INEE Türkiye Odak Kişisi olarak seçildi.
Ekin Gamze Gencer
2009 yılında Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji bölümünden mezun oldu. Sonrasında Columbia Üniversitesi’nde Sosyokültürel Antropoloji bölümünde yüksek lisans yaptı. ERG Eğitim Gözlemevi’nde Kıdemli Politika Analisti olarak çalışan Gencer, özel eğitim, yönetişim ve iklim krizi alanlarındaki eğitim politikalarını izliyor, tüm çocukların eğitim hakkının güvence altında olmasına yönelik savunuculuk çalışmalarını yürütüyor.
Gülen Naz Terzi
2020 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümünden mezun oldu. 2023’te Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde kağıt atık işçileri üzerine yüksek lisansını tamamladı. İstanbul Bilgi Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde proje asistanlığı yaptı. 2019’dan beri sivil toplum alanında çeşitli vakıflarda ve projelerde göçmenlerle beraber gönüllü faaliyetlerde bulunuyor. 2024’te ise ERG ekibine katıldı.
Hasan Dirik
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Hasan Dirik 19 yıllık İngilizce öğretmeni ve eğitim bilimleri alanında doktora çalışmalarıma devam ediyor. Eleştirel dijital okuryazarlık, eleştirel düşünme, öğretmen eğitimi, öğretmenin iyi olma hali, öğrencinin iyi olma hali, ayrımcılık gibi konular üzerine kafa yoruyor.