The Teacher's Journey to Becoming a Subject in the Shadow of the Maarif Program
Kasım 5, 2024
Saat: 20:00-21:30
5 Kasım Salı günü, 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek “Maarif Programı’nın Gölgesinde Öğretmenin Özne Olma Yolculuğu” etkinliğine davetlisiniz!
Son dönemlerde Maarif Modeli ve geliştirilme süreci eğitim gündeminin en önemli konusu haline geldi. Tüm bu süreçte öğretmenlerin sürece dahiliyeti ve bir özne olarak, program geliştirme sürecinde nasıl yer bulduğu ise bir tartışma konusu olarak gündemimizi hala meşgul ediyor. Dr. Sinem Hızlı Alkan ve Öğretim Görevlisi Şaban Höl’ün konuşmacı, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Meriç Dönmez’in moderatör olarak yer alacağı bu etkinlikte, öğretmenin özne olma sürecine program geliştirme bağlamında yeni bir bakış açısı sunacağız.
Öğretmenlerin özne olma hali, genellikle bireysel yeterlilikle ilişkilendirilen kavramlarla ifade ediliyor. Biz bu etkinlikte konuyu çevresel ve kültürel birçok faktörü kapsayan “etken öğretmenliğe ekolojik yaklaşım” ile ele alacağız. Uluslararası çalışmalar ve örneklerin yanı sıra, Maarif Programı sonrası Türkiye'de etken öğretmen olma yolculuğunu birlikte yeniden değerlendireceğiz. Etken öğretmenliğin öğretmenin iyi olma hali üzerindeki etkisi üzerine bir tartışma yürüteceğiz.
Öğretmen etkenliği konusunu hem uluslararası literatürden hem de Türkiye’den iyi örneklerle konuşmak ve tartışmak isteyen herkese 5 Kasım’da buluşalım.
Meriç Dönmez
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Meriç Dönmez, 1998 yılında Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi, Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünden mezun oldu. Halen Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı bir okulda rehber öğretmen olarak görev yapmaktadır. Aynı zamanda farklı sivil toplum örgütlerinde de ebeveyn ve öğretmenler üzerine programlarda çalışmalar yürütmektedir.
Şaban Höl
Şaban Höl, lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimini Okul Öncesi Eğitimi alanında tamamlamıştır. Yüksek lisans eğitimde “Anne-çocuk iletişimi”, doktora da ise “Okul öncesi öğretmenlerin etkinlikleri” üzerine çalışmıştır. 2007-2012 yıllara arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı anasınıfı ve anaokullarında öğretmenlik ve idari görevler yapmıştır. 2012 yılından bu yana da Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nde çocuk gelişimi bölümünde Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.
Şebnem Hızlı Alkan
Sinem Hızlı Alkan, lisans eğitimini İlköğretim Matematik Öğretmenliği alanında tamamlamış, yüksek lisans ve doktorasını ise öğretmenlerin program geliştirme pratikleri üzerine yapmıştır. 2017’den bu yana Birleşik Krallık'ta program geliştirme, sosyal adalet temelli matematik eğitimi ve etken öğretmenlik konularında araştırmalarını sürdürmektedir. Şu anda Anglia Ruskin Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak görev yapmakta olup, Avrupa Eğitim Araştırmaları Birliği Program Ağı'nın eş düzenleyicilerinden biridir.