GERİ

The World Through the Eye of the Needle Comes to Mersin

 Registration is closed for this event

Ekim 20, 2024

Saat: 10:00-12:00

 

20 Ekim Pazar günü, İğne Deliğinden Dünya atölyesi için Mersin’de, Mezitli Belediyesi Muhtarlık Evi’nde buluşalım!

Disiplinlerarası, kapsayıcı ve erişilebilir ders içerikleri planlamak, bunu yaparken toplumsal cinsiyet eşitliğini, dayanışmayı, dostluk ilişkisini, doğayla saygılı bir bağ oluşturmayı, sorumluluk bilincini vurgulamak ilginizi çekiyor mu? O halde hikayesi, öğretmenler tarafından yazılan İğne Deliğinden Dünya kitabı yazarlarından 6 öğretmenin Hatay’da yapacağı atölyede buluşalım.

Etkinlikte, istasyon tekniğiyle eş zamanlı Türkçe, Görsel Sanatlar, İngilizce ve Görsel Betimleme odağında 4 farklı atölye yürütülecektir. 

Her branştan öğretmenin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

asl%C4%B1uysalcevgin.png

Aslı Uysal Cevgin

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Aslı Uysal Cevgin, Mersin’de doğdu. Ortaokul ve lise eğitimini Tarsus Abdulkerim Bengi Anadolu Lisesi’nde tamamladı. 2000 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon Sinema Bölümü’nden mezun oldu. 2006 yılında Mersin Üniversitesi’nden Türkçe öğretmeni olarak mezun oldu. İstanbul Fatih İşitme Engelliler Okulu’nda göreve başladı. İşitme engellileri, işaret dilini tanıdı. İstanbul Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nde yaptığı yüksek lisans tezini de işitme engellilere Türkçe öğretimi konusunda yazdı. 2013’te MEB tarafından Varşova Üniversitesi’ne Türkçe okutmanı olarak gönderildi ve üç yıl burada görev yaptı. Yaratıcı drama ve masal anlatıcılığı alanlarında eğitimler aldı, öğrendiklerini görev yerlerinde uyguladı. Salgın döneminde ise Öğretmen Ağı Değişim Elçileri ile birlikte disiplinlerarası oyun tasarlama, disiplinlerarası hikaye yazma çalışmalarına başladı. Merak etmeyi, oyun oynamayı, filmleri, edebiyatı, podcastleri, bilmediği sokakları keşfetmeyi ve insanların hikayelerini dinlemeyi , öğrenmeyi sever. Halen Marmara Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği Bölümü doktora öğrencisi olarak öğrenme serüveni devam etmektedir. “Kazanım Odaklı ve Disiplinlerarası Oyunlar” ile “İğne Deliğinden Dünya” adlı kitapların yazarıdır. 

 

g%C3%B6zdeuysalv3.png

Gözde Uysal

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Gözde Uysal, Marmara Üniversitesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. Ardından, İstanbul Aydın Üniversitesi Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik ve Mersin Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Eğitim Programları ve Öğretimi alanında yüksek lisansını yaptı. Eğitim programlarına dair doktora sürecinin tez aşamasındadır ve matematik öğretmenliği yapmaktadır. Şimdiye kadar; EKİP matematik okulunda ders içeriği geliştirmiş, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda gönüllülük yapmış ve işitme engelliler okulunda fen ve matematik derslerinin yanı sıra, bu öğrencilere İSEM'de ÖMSS kursu vermiştir. Öğretmen Ağı’nda, yaratıcı problem çözme, eleştirel düşünme, eleştirel dijital okuryazarlık becerileri gibi konular hakkında çeşitli içerikler üretmiş ve öğretmen eğitimlerinde uygulamıştır. 2020 yılından bu yana, Mersin’de öğretmen kampları düzenlemekte ve burada öğretmenlerin çocuklarıyla birlikte katılabilecekleri atölyeler gerçekleştirmektedir. 6 Şubat depreminden sonra Hatay’da mobil psikolojik destek programı kapsamında (MOBİDES) Mersin il Ar-Ge ve Öğretmen Ağı işbirliğinde düzenlenen oyun atölyelerinde yürütücü olarak yer almıştır. Ayrıca “Bilim Akdeniz’de Şenleniyor” adlı 4007 TÜBİTAK programlarında 3 yıl üst üste matematik ve sanatı birleştirdiği “Escher Olunur Mu?” adlı disiplinlerarası atölyelerin yürütücülüğünü üstlenmiştir. “Kazanım Odaklı ve Disiplinlerarası Oyunlar” ile “İğne Deliğinden Dünya” adlı kitapların yazarıdır. 

 

G%C3%BClcan%20Demirkeser.png

Gülcan Demirkeser

Öğretmen Ağı Gülcan Demirkeser, 1977 yılında Adana'da doğdu. İlkokulu Hayriye Kemal Kusun Ortaokulu, liseyi Ayşe Atıl Anadolu Öğretmen Lisesi'nde tamamladı. Ardından Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce öğretmenliği bölümünden 2001 yılında mezun oldu. 2001 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olarak İngilizce öğretmenliği görevine devam ediyor. Yıllar içinde mesleki katkı sağlayan Erasmus projelerinde görev aldı, farklı kültürlerle temasta bulundu, Çağdaş Drama Derneği’nden aldığı yaratıcı drama eğitiminin 5 aşamasını tamamladı. Şu anda bir drama lideri adayı ve 2018'den bu yana da Öğretmen Ağı Değişim Elçisi. Doğayı, hayvanları, renkleri, hem içe hem dışa seyahat etmeyi ve tüm hallere mazhar olan şarkılarda bir hal bulmayı seviyor. Erdem isminde bir oğlu var. “İğne Deliğinden Dünya” adlı kitapların yazarıdır. 

 

serkanemre.png

Serkan Emre

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Serkan Emre, 1980 yılında Tunceli'de doğdu. Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak teknoloji ve tasarım öğretmeni rolüyle Van İpekyolu Agzikara Ortaokulu’na atandı. 2019 yılında atandığı Van Tunca Uras Ortaokulu'nda görevine devam etmektedir. 2019 yılında TÜBİTAK bilim şenliğinde görev almıştır. Yaratıcı drama, satranç antrenörlüğü, dahil eden eğiticinin eğitimi, zeka oyunları, masal anlatıcılığı, doğada eğitim sertifikaları bulunmaktadır. “İğne Deliğinden Dünya” adlı kitapların yazarıdır.

 

serpilhizmet%C3%A7i.png

Serpil Hizmetçi

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Serpil Hizmetçi, 1980 yılında Libya-Tobruk’ta doğdu. 2002 yılında Çukurova Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Bir yıl Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde sınıf öğretmenliği yaptı. Yüksek lisans yapmak için Adana’ya döndü ve 2007 yılında Çukurova Üniversitesi İlköğretim Anabilim Dalı’nda yüksek lisansını tamamladı.  2023 yılında da İstanbul Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümünü bitirdi. Halen Mersin ilinde sınıf öğretmeni olarak çalışıyor. Bir süredir farklı eğitim platformlarında gönüllü eğitmenlik ve mültecilik, çocuklarla sanat, P4C ve çocuk kitapları konularında çalışmalar yapıyor.  “İğne Deliğinden Dünya” adlı kitapların yazarıdır. 

 

zeynelhoca.png

Zeynel Özbalçık

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Zeynel Özbalçık, 1963 Tokat doğumlu, eğitimin dönüştürücü etkisiyle daha güzel bir dünya için çaba gösteren bir sınıf öğretmenidir. Çocuk edebiyatı ile ilgilenmekte, Edebiyat Haber’de kitap incelemeleri ve öyküler yazmaktadır. “Kil -Tablet”, “Panzehir”, “Teneffüshane” ve “Papirüs” dergilerinde öyküleri yayımladı. Geçtiğimiz yıllar içinde birçok sunum, proje ve atölyede yer aldı. Değişim Elçileri topluluğundaki bir grup arkadaşı ile “İğne Deliğinden Dünya” ve “Disiplinlerarası ve Kazanım Odaklı Oyunlar” kitaplarını yayımlandı. Halen Maltepe Bağlarbaşı İlkokulu’nda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır. “Kazanım Odaklı ve Disiplinlerarası Oyunlar” ile “İğne Deliğinden Dünya” adlı kitapların yazarıdır.  

 

When
2024-10-20 10:00 through 12:00
Location
Mezitli Belediyesi Muhtarlık Evi
Mersin
╲╱