GERİ

One Book, Millions of Lives Community, First Meeting of the New Semester

 Registration is closed for this event

Ekim 10, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

10 Ekim 2024Perşembe günü 20:00-21:30 saatleri arasında Bir Kitap Milyonlarca Hayat Topluluğunun yeni dönem ilk buluşmasına davetlisiniz! 

 

Değişim Elçisi Onur Sulu ve Enver Rüzgar’ın bizim için söylemek istedikleri var:

 

“Seni bulmaktan önce aramak isterim.

Seni sevmekten önce anlamak isterim.

Seni bir yaşam boyu bitirmek değil de,

Sana hep hep yeniden başlamak isterim”

Özdemir Asaf’ın Akıl Gözü şiiriyle merhaba sevgili Ağ’daşlar.

Bir Kitap Milyonlarca Hayat Topluluğu olarak 4. Dönemimize adım atıyoruz. Dört bir yanımızın ölümler, savaşlar, sanrılarla çevrili olduğu çağda; çağa inat “içimizden bir gül ağacı boylanır.”  diyoruz Gülten Akın usundan dökülenler gibi:

“Her mültecinin içinden bir gül ağacı boylanır

Sıcağa susuzluğa dayanıklı

Ülkesizlik tüm ülkeler sayısınca genişliktir.

Sınırsızlığa sonsuzluğa dayanıklı”

Bir gemi olsa sevgili Ağ’daşlar, savaşları, kini, çocuk ölümlerini, yoksulluğu toplayabilsek zamanın kayığında sorguya tutabilsek, kinindeki taşları döksek, fosillerini anlatsak yüzyıllar sonra:

“hatırla her zaman yalnız kaldığımızı.

bir gemi kalksın, senin uysal

başkaldırmanı götürsün. draç’tan beyrut’a…”

Bu yılki temamız anlaşıldığı üzere: ŞİİR. Ayda bir buluşacağımız, birbirimize şiirler okuyacağımız bir topluluğu hayal ediyoruz. “Anlatmak mı? Büyülenmenin temsili teması o. Suistimal edilmiş düş arkası…” (küçük İskender). 10 Ekim Perşembe günü saat 20.00’de ellerimizde birer şiir kitabıyla buluşmak istiyoruz. Birlikte öğreneceğimiz, birlikte umut edeceğimiz buluşmaları inşa etmek dileğiyle:

“Elbet bir gün bütün çiçekler beyaz açar,

Hür ve me’sut bir şarkı halinde

Pencerimizden uzanır nur.

İstediğimiz şekilde doğar gün,

Dilediğimiz gibi yağar yağmur…” (Yaşar Kemal)

Olur da çat kapı gelmek isterseniz, herhangi bir çağrıya gerek duymadan, gönül cebinizde bir mani olmadan da geliniz, lütfen, Asaf’ın da dile getirdiği gibi:

“Beni çağırmadınız, kalkıp ben kendim geldim.

Uzaklardan size bir haber getirdim geldim.

Bıraktıklarınızdan, unuttuklarınızdan,

Sımsıcak-anılası günler getirdim geldim.

Gömütleri andıran yapılarınızdaki

Yaşantılarınıza evler getirdim geldim

Tek-tek, ayrık-soluyan bitkiseller yerine

Yüzyüze- dönük- gülen sizler getirdim geldim.

Solarken suladığım, koparken bağladığım,

Ölürken canlandığım sözler getirdim geldim.”

 

10 Ekim’de görüşmek üzere! 

 

Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak buluşmaya katılabilirsiniz.

 

halil%20yava%C5%9F.png

Enver Rüzgar

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Enver Rüzgar, Mezopotamya’nın kurak topraklarında, Siirt’te, dünyaya geldi. Lisans eğitimini Dokuz Eylül Üniversitesi Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalında, yüksek lisans eğitimini ise Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yeni Türk Edebiyatı Bilim Dalında tamamladı. Meslekte on ikinci yolunu aşan Enver Rüzgar, bu yollar boyunca umudu ve en çok inadı şiar edindi. Çünkü “umut bitse bile inadı hep vardı.” Yaşamayı ve öğretmenliği çocuklar aşkına savaşmak olarak belledi. 2022 yılında tanıştığı Öğretmen Ağı sayesinde de umudunun ve inadının perçinlendiğini hissediyor. 

 

halil%20yava%C5%9F.png

Onur Sulu

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Onur Sulu, 2004 yılında Dicle Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Adıyaman, İzmir, Diyarbakır, Van, Urfa, İstanbul, Gaziantep gibi şehirlerde meslek hayatını sürdürdü. Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Çeşitli demokratik kitle örgütlerinde aktivist ve yönetici olarak yer aldı. Şiirden edebiyata, edebiyattan beden politikalarına kadar  geniş yelpazede okumayı ve yazmayı seviyor. 2022 yılında “Emekli Ruhlar Kahvehanesi” adlı öykü kitabı yayınlandı. Öğretmen Ağı’nda Bir Kitap Milyonlarca Hayat Topluluğu’nda üretmeye devam ediyor. Pandemi döneminde beş ay boyunca etnografik yöntemle sekiz hanede uzaktan eğitimi gözlemledi. Konuyla ilgili Mimar Sinan Üniversitesi mekansal tartışmalarda ürettiklerini paylaştı. 2024 yılında Parma Yayınevi tarafından “Kin Tutulması “ adlı şiir kitabı yayınlandı. Pandemi döneminde “Bir Eğitim Ortamı Olarak Evin Ekonomi Politiği” adlı çalışmasına hala devam etmektedir. Yüksek lisansını da “Pandemi Sürecinde Hanehalkı Davranışı: Gaziantep Örneği” isimli çalışma ile tamamlamıştır. 

 

When
2024-10-10 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱