Creative Problem Solving Program: How can we enable teacher well-being in learning environments?
Ekim 12-13, Kasım 3-4, Kasım 16 2024
Saat: 09:30-17:40
Yaratıcı Problem Çözme Programı Hatay’da katılımcı öğretmenlerini bekliyor!
Dünya koşulları hızla değişiyor ve dönüşüyor. Bu durumdan eğitim, öğrenme ortamları ve eğitimin en önemli paydaşlarından biri olan öğretmenler de etkileniyor. Bu değişim ve dönüşüm içinde öğretmenin iyi olma halini korumak önemli gündemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, “Öğrenme ortamlarında öğretmenlerin iyi olma halini nasıl mümkün kılabiliriz?”.
Öğretmen Ağı’nın yürüttüğü Yaratıcı Problem Çözme (YPÇ) Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin gruplar hâlinde çalışarak belirlenen bir probleme yönelik çözüm ürettikleri atölye serisidir.
12-13 Ekim, 2-3 Kasım ve 16 Kasım tam gün Hatay, Öğretmen Dayanışma Alanı’nda yüz yüze gerçekleşecek Yaratıcı Problem Çözme Programı,’nda bu soruyu odağımıza alacağız. Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinin adımlarını keşfederek yeni bir problem çözme yöntemi öğrenecek ve bu yöntemi grup çalışmaları ile bizzat uygulayacağız.
Programın yürütücülüğünü, daha önce Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılmış ve çeşitli yerlerde uygulamış Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinden Ahmet Canbaz ve Büşra Gürtürk üstlenecek. Yine Değişim Elçilerinden Banu Yücetaş, Türkay Tol ve Besime Büşra Karakoyun ise Deneyimli Öğretmen olarak çalışma gruplarına rehberlik edecek.
Başvuru tüm öğretmenlere açıktır. Kayıtlar, 10 Ekim 2021 saat 13.00’te sona erecektir. Kontenjanın daha erken dolması hâlinde kayıtlar daha erken sona erecektir.
Program hakkında:
- Yaratıcı Problem Çözme Programı, ortak bir probleme çözüm üretmek üzere Tasarım Odaklı Düşünme metodolojisinden yararlanılan ve öğretmenlerin grup halinde çalıştıkları atölye serisidir.
- Program, 12-13 Ekim, 2-3 Kasım ve tam gün Öğretmen Dayanışma Alanı’nda gerçekleşecek ve 16 Kasım’da yine Öğretmen Dayanışma Alanı’nda kutlama ile sonlandırılacak.
- Katılımcıların tüm buluşmalara eksiksiz katılım taahhüdü vermesi gereklidir.
- Programın tamamlanması için, tüm etkinliklere tam katılım gösterilmesi zorunludur.
- Başvuru Hatay’daki tüm öğretmenlere açıktır.
- Program ücretsizdir. Ulaşım, malzeme, öğle yemeği ve ikramlar karşılanacaktır.
Öğretmen Ağı Değişim Elçilerinin yürütücülüğünde, programda belirlenmiş problemlere çözüm olacak prototipler oluşturulması hedeflenmektedir.
Siz de yaratıcılığınıza dair yeni bir keşif yapmak, gözlemlediği sorunları farklı bir perspektiften görmek isteyen ve onlara tasarım odaklı düşünerek nasıl çözüm bulunabileceğini merak eden bir öğretmenseniz 12-13 Ekim, 2-3 Kasım, 16 Kasım’da Öğretmen Dayanışma Alanı’nda buluşalım. Etkinliğe kaydolmak için aşağıda bulunan butona tıklamanız yeterli.
Ahmet Canbaz
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ahmet Canbaz, 2011 yılında Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. 2015 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alanında yüksek lisans yaptı. Eğitimde İyi Örnekler, Eğitimde Değişim Konferansı, Eğitimde Gelecek Konferansı, Eğitimde Teknoloji Platformu gibi birçok eğitime dair etkinliklerde farklı konular ile sunumlar gerçekleştirdi. 2018-2023 yılları arasında ise Destination Imagination Türkiye Denetim Kurulu Başkanlığı yaptı.
Büşra Gürtürk
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Büşra Gürtürk Marmara Üniversitesi’nde okudu. Yeni dünyanın problemleriyle uğraşma sürecinde tanıştığı “Tasarım Odaklı Düşünme” metodolojisinde yürütücü olarak atölyeler gerçekleştiriyor. Öğretmen Ağı Değişim Elçisi ve birbirinden beslenen öğretmen topluluklarında yer alıyor. Understanding by Design ile bireylerin öğrenme deneyimlerini inşa etmelerine destek oluyor. P4C eğitmenlik sürecini benimsediği yaklaşımlardaki besleyici rolünü önemseyerek tamamladı. Okul paydaşlığına sınıf öğretmeni olarak devam ediyor.
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay