Digital Literacy Workshop
Temmuz 31, 2024
Saat: 14:00-16:00
31 Temmuz Çarşamba günü 14:00-16:00 saatleri arasında Hatay, Öğretmen Dayaışma Alanı’nda yüz yüze olarak gerçekleşecek “Yapay Zekâ Atölyesi” etkinliğine davetlisiniz!
Yapay zekâ, günümüzde öğrenciler için kişiselleştirilmiş öğrenme deneyimleri sunmaya imkan vermesi, her bireyin ihtiyaçlarına ve öğrenme hızına uygun içeriklerin hazırlanmasını kolaylaştırması bakımından, eğitim için de oldukça önemli bir noktaya gelmiştir. Eğitimde yapay zekânın kullanımı, sadece bilgi aktarımını kolaylaştırmasının yanında; eleştirel düşünme ve yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeyi ve daha verimli bir çalışma planının oluşturulmasını da kolaylaştırmaktadır. Modern eğitim uygulamalarını daha etkili ve verimli hâle getirmek için yapay zekâ hem öğretmenler hem de öğrenciler açısından çok yönlü bir araç haline gelmiştir. Bu kapsamda 2014 yılından itibaren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Habitat Derneği ve Türk Telekom ortaklığıyla hayata geçirilen Dijitalde Hayat Kolay Projesi, kapsayıcı iş modellerine Türkiye’den örnek gösterilen ilk proje olma özelliğine sahiptir.
Habitat Derneği’nden Ali Geçgel’in yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ümit Şen’in moderatör olarak yer alacağı bu atölyede de; bu proje kapsamında dijital okuryazarlık ve tasarım odaklı düşünme konularına odaklanacağız. Dijitalleşmeye ilgi duyan herkesle 31 Temmuz’da Hatay’da buluşalım!
Etkinlik her kademe ve branştan öğretmenlerin, öğretmenlik okuyan eğitim fakültesi öğrencilerin ve konuya ilgi duyan herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. “Etkinliğe Kaydol” butonunu tıklayarak kayıt olabilirsiniz.
Ali Geçgel
Ali Geçgel, 2022 yılında Gaziantep Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümünden mezun oldu. Öğrenciliği sırasında Toplum Gönüllüleri Vakfı'nda (TOG) aktif gönüllülük yaptı ve bu kapsamda Gaziantep ekibinin koordinatörlüğünü üstlendi. Bunun ardından vakıfta eğitmenlik de yapmıştır. 2020 yılında TOG Vakfı'nın yönetim kurulu üyeliğini üstlendi. Profesyonel iş hayatına, bir start-up’ta operasyon ve satın alma alanında başladı ve ardından, Şölen Çikolata, Bentego Teknoloji'de insan kaynakları alanında devam etti. Genç Yetenek, kampüs iletişimi ile ilgilendi ve bu kapsamda, 3İK Marka İletişim Ajansı'nda Genç Yetenek İletişimi Proje Yöneticisi olarak kariyerine devam etti. Henüz çiçeği burnunda bir sivil toplum profesyoneli olan Ali Geçgel, Mart 2024'ten beri Habitat Derneği'nde Kapsayıcı ve Sürdürülebilir Büyüme Programı Proje Asistanı olarak çalışıyor. Aynı zamanda Yıldız Teknik Üniversitesi inovasyon, girişimcilik ve yönetim alanında da yüksek lisansını yaparak eğitim hayatına devam ediyor.
Ümit Şen
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ümit Şen, 2006 yılında Mustafa Kemal Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Hatay'ın Samandağ ilçesine bağlı Değirmenbaşı Beldesindeki, Değirmenbaşı İlköğretim Okulu’na atandı. 2014 yılında Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirdi. 2016 yılında aynı üniversite ve fakültenin İlahiyat Bölümünü (önlisans) tamamladı. 2021 yılında Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Turizm ve Seyahat Hizmetleri Bölümünü (önlisans) bitirdi. 2022 yılında da Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinin Yüksek Lisans programından mezun oldu. Öğretmen Ağ'ıyla kaynaşması 6 Şubat depremlerinden sonra oldu. Bir yıl kadar Fahri Değişim Elçisi olarak faaliyet yürüttü. Çocuk edebiyati konusuna merak duymakta, amatör olarak şiir ve denemeler yazmakta ve yapay zeka konusu ile ilgilenmektedir. Hâlihazırda bir yayınevinde ortaokul öğrencilerine yönelik kitaplar yazmaktadır.
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay