GERİ

Can Social Studies Be Inclusive? Current Textbooks and Education Model

 Registration is closed for this event

Haziran 5, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

SEÇBİR İşbirliğiyle:

se%C3%A7bir.png

5 Haziran Çarşamba  günü  20.00-21.30  saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak  gerçekleşecek  “Sosyal Bilgiler Kapsayıcı Olabilir mi? Mevcut Ders Kitapları ve Maarif Modeli” etkinliğine davetlisiniz!


Eğitimde kapsayıcılığın sağlanmasında öğretim programları ve ders kitapları oldukça önemli bir rol oynuyor. İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi (SEÇBİR), sosyal bilgiler dersi özelinde, ders kitaplarının kapsayıcılığına dair bir araştırma yürüttü. Bu araştırma yürütülürken aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı da Maarif Modeli’ni yayımladı ve bu da öğretim programları eğitim tartışmalarının merkezine oturdu.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Merkezi’nden (SEÇBİR) Melisa Soran’ın yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Volkan Gönen’in moderatör olarak yer alacağı bu etkinlikte de, Sosyal Bilgiler Ders Kitaplarının Kapsayıcı Eğitim Bağlamında İncelenmesi başlıklı araştırmanın bulgularını tartışmaya açacağız ve Maarif Modeli bağlamında, 2024 Sosyal Bilgiler dersi öğretim programının 2018 öğretim programıyla karşılaştırmalı analizine yer vereceğiz.

 

Ders kitapları ve Maarif Modeli bağlamında eğitimde kapsayıcılığa dair birlikte düşünmek isteyen herkese 5 Haziran’da buluşalım. 

 

Tüm branş ve kademeden öğretmenlerin, öğrencilerin ve isteyen herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe katılmak için “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayabilirsiniz. 

 

melisasoran.png

Melisa Soran

Melisa Soran, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde tamamladıktan sonra bir süre özel sektörde araştırma asistanı olarak çalıştı. Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nda (TEGV) eğitim alanında çalışmaya başladı ve yüksek lisansını Eğitim Bilimleri Programı’nda yaptı. Eğitim Reformu Girişimi (ERG) ve Hisar Eğitim Vakfı Okulları’nda görev yaptıktan sonra 2012 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi Sosyoloji ve Eğitim Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEÇBİR) ekibine katıldı. Halen SEÇBİR ekibinde yer alan Soran’ın çalışmaları eleştirel düşünme, insan hakları, ayrımcılık, cinsiyet, engellilik ve kapsayıcı eğitim alanlarına yoğunlaşıyor.

 

volkang%C3%B6nen.png

Volkan Gönen

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Volkan Gönen, 1977 doğumlu ve Eğitim Fakültesi mezunudur. 20 yıl İzmir’de özel okullarda Sosyal Bilgiler öğretmenliği yapmıştır. Yaratıcı Drama Liderliği, Anne Frank House-İnsan Hakları Eğitmenliği, Lions Quest-Yaşam Becerileri Eğitmenliği gibi programları tamamlamıştır. 2018 yılında Öğretmen Ağı’nın Yaratıcı Problem Çözme Programı’na katılmıştır ve o tarihten beri Öğretmen Ağı Değişim Elçisi’dir. 7 yıldır da “Çocuklar İçin Felsefe” programını yaygınlaştırmak için her yaştan çocuk ve yetişkinlerle atölye çalışmalarını sürdürmekte, özel ve resmi eğitim kurumlarının seminerlerinde Çocuklar İçin Felsefe metodolojisini anlatmaktadır. Eleştirel düşünme, demokratik eğitim, sorgulama temelli eğitim ve aktif öğrenme gibi konularla da ilgilenmektedir. BİLNET Okulları’nın Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı’dır.

 

When
2024-06-05 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱