GERİ

Effects of Industrial Livestock: Animals, Environment and People

 Registration is closed for this event

Haziran 4, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

4 Haziran Salı  günü  20:00-21:30  saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak  gerçekleşecek  Endüstriyel Hayvancılığın Etkileri: Hayvanlar, Çevre ve İnsanlar etkinliğine davetlisiniz!


Endüstriyel hayvancılık, hayvanların sadece bir ham madde olarak görüldüğü, onların da bir canlı olduğu gerçekliğinden ziyade, sadece gıda ve kâr elde etmek için kullanıldığı sisteme odaklanmaktadır. Günümüzde gıda sisteminin endüstriyelleşmesi neticesinde hayvanlar da aşırı yoğunlaştırılmış şartlarda yetiştirilmekte ve bundan büyük zarar görmektedirler. Endüstriyel hayvancılık aynı zamanda çevre ve kamu sağlığı açısından da büyük sorunlar doğurmaktadır. 

 


Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı Engin Arıkan ve  Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği, Kafessiz Türkiye kampanyası Gönüllü İlişkileri ve Eğitim Etkinlikleri Koordinatörü Nazlı Elvan Gökgöz’ün konuşmacı; Öğretmen Ağı Değişim Elçileri Merve Sarılı Kaya ve Miray İşler’in moderatör olarak yer alacağı bu etkinlikte; endüstriyel  hayvancılığın ne olduğuna, bunun çevresel ve kamu sağlığına olan etkilerine değinecek ve aynı zamanda okullarda bu konuya dair gerçekleştirilen bilinçlendirme çalışmaları ve reformlar hakkında, dünyadan ve Türkiye’den örneklerle konuşacağız. 


 

Hayvan hakları üzerine endüstriyel hayvancılık perspektifinden düşünmek ve bu konuyu eğitim bağlamından ele almak isteyen herkesle 4 Haziran’da buluşalım. 


 

Bu etkinlik, isteyen herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Etkinliğe katılmak için aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayalım.

 

 

halil%20yava%C5%9F.png

Engin Arıkan

Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği Başkanı olan Engin Arıkan,  Türk-Alman Üniversitesi Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir. Lisans, yüksek lisans ve doktorasını Galatasaray Üniversitesi'nde tamamlamıştır. 

 

halil%20yava%C5%9F.png

Nazlı Elvan Gökgöz

Çiftlik Hayvanlarını Koruma Derneği, Kafessiz Türkiye Kampanyası’nda Gönüllü İlişkileri ve Eğitim Etkinlikleri Koordinatörü olan Nazlı Elvan Gökgöz, aynı zamanda Galatasaray Üniversitesi sosyoloji bölümü mezunudur. 

 

halil%20yava%C5%9F.png

Merve Sarılı Kaya

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Merve Sarılı Kaya, 2008 yılında Bozüyük Öğretmen Lisesi ve sonrasında 2012 yılında İstanbul Üniversitesi HAYEF İngilizce Öğretmenliğinden mezun oldu. Çek Cumhuriyeti Prag’da Comenius kapsamında bir sene İngilizce Öğretmenliği yaptıktan sonra İstanbul’da çeşitli özel okullarda İngilizce Öğretmeni olarak çalıştı. Aynı zamanda Apple Teacher olan Kaya, AB projelerinde, Microsoft Edu projelerinde yer aldı. 2022’de Mor Sertifika programının da katılımcısı olan Merve Sarılı Kaya, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'ndan ve başkaca kadın platformlarında gönüllü çevirmenlik yapıyor. 

 

halil%20yava%C5%9F.png

Miray İşler

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan İşler, İnönü Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Aynı yıl Balıkesir’de bir devlet okulunda göreve başladı. 2022 yılında Modern Türk Edebiyatı alanındaki yüksek lisansını tamamladı. 15. Eğitimde İyi Örnekler Konferansında “Bir Hikayem Var” adlı uygulamasıyla yer aldı ve uygulaması Şanlıurfa, Diyarbakır ve Bursa’daki İÖK Yerel çalıştaylarında yaygınlaştırıldı. Doğa Derneği gönüllüsü olan İşler; Ekoloji ve Kapsayıcılık temelli ders içerikleri üretmeye devam etmektedir. 

 

When
2024-06-04 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱