GERİ

AI Literacy: An Essential Skill in Tomorrow's Education

 Registration is closed for this event

Nisan 24, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

24 Nisan Çarşamba  günü  20.00-21.30  saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak  gerçekleşecek  “Yapay Zeka Okuryazarlığı: Yarının Eğitiminde Temel Bir Beceri” etkinliğine davetlisiniz!


Yapay zeka okuryazarlığının temelinde duygusal zeka, analitik beceri, esneklik ve değişime uyum, yaratıcılık, entelektüel merak, istem diğer bir dille prompt yazma yetkinliğine sahip olan bir toplum yetiştirmek önem kazandı. Tüm dünya çapında eğitim öğretim kurumları, bilgi merkezleri ve kütüphaneler tüm vatandaşların yapay zeka çağında uyumlu bir şekilde yaşamalarını ve çalışmalarını sağlamak için politikalar oluşturmaya ve eğitimlerle farkındalık yaratmaya başladılar. Peki eğitimde yapay zeka okuryazarlığı neden önemli ve bunu sınıflara nasıl taşırız?


Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Zeynel Özbalçık moderatörlüğünde ve Koç Okulu Kütüphaneleri Yöneticisi Sevgi Arıoğlu yürütücülüğünde gerçekleşecek etkinlikte yapay zekanın eğitimdeki yeri ve yapay zeka okuryazarlığının önemi üzerine odaklanacağız. Bu etkinlikte yapay zekanın dost-düşman ikiliğine sokulmadan eğitimde işlevsel bir araç olarak nasıl görüleceğine dair de karşılıklı etkileşimle derinleşeceğiz.

 

Siz de yapay zekanın eğitimdeki yeri ve yapay zekaya nasıl yaklaşılması gerektiğine dair ilgi duyuyorsanız 24 Nisan’da buluşalım.

 

Tüm branş ve kademeden öğretmenlerinin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

halil%20yava%C5%9F.png

Sevgi Arıoğlu

Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi mezunu olup pedagojik formasyonu mevcuttur. 2000- 2021 FMV Erenköy Işık Okulları’nda kütüphane uzmanı ve IB DP Bitirme Tezi koordinatörü olarak çalışmalarını sürdürmüştür. Profesyonel yaşamına Koç Okulu Kütüphaneleri yöneticisi olarak devam etmektedir. Association of School Librarianship (IASL), Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi Direktörü olarak görev yapmaktadır. IFLA’da 2021 yılından bu yana Çocuk ve Gençlik Kütüphaneleri Komitesi daimi üyesi olarak ülkemizi temsilen çalışmalarını yürütmektedir. IFLA Okul Kütüphaneleri Rehberi’nin Türkçe’ye çevirmiştir. IFLA “Dünyadan Resimli Çocuk Kitapları” adlı projede 57 ülkeden 37 farklı dilde 530 resimli çocuk kitaplarının yer aldığı kitapta Türkiye koordinatörü olarak çalışmaktadır. Marmara Belediyeler Birliği Kültür Yayınları tarafından e book olarak yayımlanan “Türkiye'de Kütüphaneler ve İyi Uygulama Örnekleri” adlı kitapta okul kütüphaneciliğine yönelik çalışmaları bulunmaktadır. Dünyadaki 37 başarılı okul kütüphanecisinin yaratıcı, yenilikçi projelerinin ve okuryazarlık çalışmalarının bulunduğu “Effective School Librarianship: Successful Professional Practices from Librarians around the World” adlı uluslararası bir yayında çalışmaları yer almıştır. IASL, 2019 Dubrovnik’te “Effective School Library Applications As A Transformative Force for Change in School Community” ve IFLA WLIC 2023 Rotterdam’da "Living in This Moment Nurturing Nature Literacy for a Sustainable Tomorrow Through Reading and Exploring" adlı bildiriler sunmuştur. Turizm ve Kültür Bakanlığı ile MEB’in yürüttüğü bilgi okuryazarlığı pilot projesinin danışmanları arasındadır. Türkiye Yayıncılar Birliği tarafından yürütülen OKUYAY Avrupa Birliği projesinin k12 danışmanı olarak katkı sağlamıştır. Okuma kültürü geliştirme, kitap kulüplerine liderlik, bilgi okuryazarlığı eğitimleri, dijital vatandaşlık, akademik dürüstlük, bibliyoterapi ve edebiyat özel ilgi alanlarıdır.

 

halil%20yava%C5%9F.png

Zeynel Özbalçık 

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olan Özbalçık Amasya Eğitim Yüksekokulu’ndan  mezun oldu. 1998 yılında sınıf öğretmeni olarak göreve başladı.2005 Anadolu Üniversitesi Lisans Tamamlama bölümünü bitirdi. Çeşitli köy ve kasabalarda görev yaptı.

Çocuk Edebiyatına ilgi duymaktadır. Edebiyat Haber’de kitap incelemeleri ve öyküler yazıyor. Ayrıca Kil -Tablet, Panzehir, Teneffüshane ve Papirüs dergilerinde öykülerim yayımlandı.

Geçtiğimiz yıllar içinde birçok sunum, proje ve atölyede yer aldı. Öğretmenağı topluluğundaki bir grup arkadaşı ile “İğne Deliğinden Dünya” ve Disiplinler arası ve Kazanım Odaklı Oyunlar” kitabı yayımlandı. Elma Yayınevi tarafından hazırlanan “Salgın Günleri Hikayeleri “kitabında öyküsü bulunmaktadır.Kil-tab-let,Panzehir ve Edebiyat Haber'de öyküleri yayımlanmaktadır.

Halen İstanbul Maltepe Bağlarbaşı İlkokulunda sınıf öğretmeni olarak görev yapmaktadır.

 

When
2024-04-24 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱