In Pursuit of Creative Thinking and Writing: Healing through Writing
Nisan 21, 2024
Saat: 12:00-15:00
21 Nisan Pazar günü 12:00 -15:00 saatleri arasında Hatay’da, Öğretmen Dayanışma Alanı’nda yüz yüze gerçekleşecek “Yaratıcı Düşünme ve Yazmanın İzinde: Yazarak İyileşmek” atölyesine davetlisiniz!
Yazar, Dr. Nilay Yılmaz’ın yürütücü, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Durukan Atik’in ise moderatör olarak yer alacağı atölyede; Torrance Yaratıcı Düşünme Testi (TTCT) üzerinden yapılandırılan yazma çalışmalarında zihni farklı düşünme biçimleriyle buluşturarak düşünceyi ve duyguyu esnetmenin yollarını keşfedeceğiz. Bununla birlikte, yaratıcı yazma tekniklerinden yola çıkarak yapılan yazı çalışmalarının yanı sıra hareket-yazı, resim-yazı ve görsel-yazı etkinlikleri uygulayacak, edebiyatın farklı disiplinlerle buluşması ve yazının iyileştirici gücü üzerine paylaşımlar yapacağız.
Yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek için pratik yapmak ve yazarak iyileşmenin gücünü keşfetmek isteyen tüm katılımcılara açık olan “Yaratıcı Düşünme ve Yazmanın İzinde: Yazarak İyileşmek” atölyesi için 21 Nisan’da Hatay’da buluşalım.
Tüm branş, kademeden öğretmenlerinin ve ilgi duyan her katılımcının katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.
Durukan Atik
Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Durukan Atik, 2018 yılında Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi bölümünden mezun oldu. 2020 yılında MEB bünyesinde Hatay’a atanarak çalışma hayatına başladı. 2022 yılında Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Türkçe Eğitimi bölümünde, “Eğitsel Oyunların Yaratıcı Yazma Beceri ve Tutumuna Etkisi” tezi ile yüksek lisansını tamamladı. Halen, dil becerileri, eğitsel oyunlar ve yaratıcı yazma alanlarında çalışmalarını sürdürüyor. 2017 yılında Öğretmen Ağı’yla tanışmasıyla beraber Kolaylaştırıcı Ekip ile birlikte çalışma ve Öğretmen Ağı’nda staj yapma imkanı bulmuş ve daha sonrasında Değişim Elçisi olarak Ağ’da kalmaya devam etmiştir.
Dr. Nilay Yılmaz
Nilay Yılmaz, lisans ve yüksek lisansını İngiliz Dili ve Öğretimi alanında, doktora eğitimini ise Türkçe Öğretimi ve Çocuk Edebiyatı üzerinde yaptı. 25 yıl devlet ve vakıf üniversitelerinde öğretim görevlisi olarak çalıştı. Doktora tezi ile 2014 Oğuz Tansel Halk Bilimleri Araştırma Ödülü aldı. Yetişkinler için öyküler ve makaleler, eğitimciler için kılavuzlar yayımlasa da, en çok çocuklara yazmayı seviyor. Tiyatro, öykü, roman, etkinlik ve resimli kitap türünde yapıtları var. Doğal yaşam, bilinçli farkındalık (mindfulness), yoga ve doğru nefes alma tekniklerini çocuklara sanat, yaratıcı drama ve oyun aracılığıyla öğretiyor. Çocuk ve kadın çalışmaları, haklar eğitimi, yaratıcı okuma ve yazma programları, çocuklar için felsefe, ileri düzey düşünme teknikleri, üst düzey okuma becerileri ve yaratıcı düşünme testleri üzerinde çalışmaktan ve merak etmekten bıkmıyor. MEB hizmet içi eğitim programlarında, Kalkınma Ajanslarının, Tübitak (4005), AB ulusal ve uluslararası projelerinde (Erasmus+, K1, K2 vb.), STK’larda, ERG, Öğretmen Ağı, ÖRAV, Çocuklar İçin Felsefe (P4C) vb. eğitim platformlarında okuma kültürü, eleştirel ve yaratıcı düşünme konuları üzerine yapılandırılan çalışmaların yetişkin eğitimlerinde uzman eğitimci olarak görev alıyor. Seksen ülkenin bağlı olduğu Uluslararası Çocuk Kitapları Kurumu IBBY’nin (International Board of Books For Young) Türkiye temsilcisi olarak çalışan Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği’nin (ÇGYD) yönetim kurulu başkanlığını yapıyor. Dernek, Kahramanmaraş depreminde zarar gören illerde kurulan konteyner kentlere ve köylere sahra çocuk kütüphaneleri kuruyor, bu bölgede psikososyal destek çalışmaları kapsamında bibliyoterapi (kitapla tedavi), sanat terapi ve dışavurumcu oyun terapi uygulamaları gerçekleştiriyor.
Büyükdalyan Mahallesi, E-5 Karayolu Caddesi, Akpet Petrol Karşısı Defne Otomotiv Yanı
Antakya/Hatay