GERİ

How Do We Construct Cinema as a Tool of Social Transformation?

 Registration is closed for this event

Mart 19, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

19 Mart Salı günü 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek  Sinemayı Bir Toplumsal Dönüşüm Aracı Olarak Nasıl Kurgularız?” etkinliğine davetlisiniz!

Karşılaşmalar serisininde bu kez,  2023 İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü alan sinemacı Manolya Maya ile buluşacak ve sinemayı bir toplumsal dönüşüm aracı olarak nasıl kurgulayabileceğimizi konuşacağız. “Sinema, barındırdığı potansiyeller itibariyle toplumsal dönüşüme nasıl katkı sunar? Perdede gördüklerimizi ve deneyimlediklerimizi eğitim alanıyla nasıl konuşturabiliriz?” sorularını beraberce tartışacağız. 

Prömiyerini 59. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapan ve festivalde Jüri Özel Ödülü alan Ayna Ayna filminin başrollerinden Manolya Maya’nın konuşmacı, Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Ceren Çalıcı’nın moderatör olarak yer alacağı etkinlikte; sinema ve eğitim alanlarının kesişen noktalarına odaklanacağız. Soru-cevap kısmında Manolya Maya’nın sinemacı kimliğini yakından tanıyacak ve bol bol sinema konuşacağız.

Sinemayı bir toplumsal dönüşüm aracı olarak nasıl kurgulayabileceğimize ilgi duyan herkesle 19 Mart’ta buluşalım. 

 

Etkinlik herkesin katılımına açık ve ücretsizdir. Aşağıda yer alan “Etkinliğe Kaydol” butonuna tıklayarak etkinliğe kaydınızı oluşturabilirsiniz.

 

 

halil%20yava%C5%9F.png

Manolya Maya Hakkında

Manolya Maya, 1995 yılında Almanya’da dünyaya geldi.  İlkokulu Aydın’da, liseyi Antalya’da okudu. İstanbul Üniversitesi’nde Sosyoloji lisansını tamamladıktan sonra Bahçeşehir Üniversitesi’nde Sinema dalında yüksek lisansına başladı. Üniversite yılları boyunca çeşitli kurum ve topluluklarda sinema yazarlığı, editörlüğü ve eleştirmenliği yaptı. Daha sonra filmlerde yapım ve reji asistanlığı yaparak prodüksiyon alanında çalışmaya başladı. Emin Alper, Tayfun Pirselimoğlu, Emine Emel Balcı gibi yönetmenlerin filmlerinde yönetmen ekiplerinde yer aldı. 2019 yılı sonunda Belmin Söylemez’in Ayna Ayna adlı filmi ile oyunculuk kariyerine başladı. Bu filmdeki performansıyla 2023’te İstanbul Uluslararası Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü. 2023’te Erman Bostan’ın yönettiği Cadı filminde rol aldı. Maya, 2024’te çekilecek uzun metraj filmde rol almaya hazırlanırken, bir yandan yazmaya, yardımcı yönetmenlik yapmaya ve oyunculuk eğitimi almaya devam ediyor.

 

 

When
2024-03-19 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱