GERİ

Collective Solutions Focused on Sustainability

 Registration is closed for this event

Mart 21, 2024

Saat: 20:00-21:30

 

21 Mart Perşembe 20:00-21:30 saatleri arasında Zoom üzerinden çevrimiçi olarak gerçekleşecek, Sürdürülebilirlik Odağında Kolektif Çözümler etkinliğine davetlisiniz!

Yaşadığımız dünyada çevresel sorunlar gün geçtikçe artıyor. Bu süreçte artık bireysel çabanın ötesinde toplumsal bir harekete ve çabaya ihtiyaç duyuyoruz. “Sürdürülebilirlik Odağında Kolektif Çözümler” atölyesinde, geleneksel düşünce kalıplarını zorlayarak “biz” anlayışına odaklanmayı ve sürdürülebilirlik temasını odağımıza alarak bugünlerde yaşadığımız sorunlara kolektif çözümler geliştirmeyi hedefliyoruz. 

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Özlem Bilge’nin yürütücü olacağı atölyede; sürdürülebilir kalkınma amaçlarının eğitim programlarına entegre edilmesi konusu üzerine konuşacağız ve değişen dünyada sürdürülebilir kalkınma amaçlarını temel olan bir okulu ve eğitim ortamlarını nasıl var edebileceğimize odaklanacağız. 

Çevre sorunlarına sürdürülebilir ve kolektif çözümler bulmak ve bu konuyu sınıflarına da taşımak isteyen herkesle 21 Mart’ta buluşalım

Tüm branş ve kademelerden öğretmenlerin, öğrencilerin ve katılmak isteyen herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan bu etkinliğe kaydolmak için aşağıdaki “Etkinliğe Kaydol” butona tıklamanız yeterli.

 

ozlembilgev2.png

Özlem Bilge

Öğretmen Ağı Değişim Elçisi Özlem Bilge, sınıf öğretmenliği okudu. Yeditepe Üniversitesinde Eğitim Yönetimi ve Denetimi alanında yüksek lisans yaptı. Mesleki ve kişisel gelişimine katkı sağlayacak sayısız eğitim aldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın birçok projesinde görev aldı. Vakıf ve derneklerin yürüttüğü projelerde eğitici eğitmenliği yaptı. 2008 yılında Öğretmen Akademisi Vakfı’nın yürüttüğü "Öğretmenin Sınırı Yok" projesinde kısmi zamanlı eğitmen olarak görev yaptı. 16 yıl  devlet okullarında sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra özel okullarda görev yapmaya başladı. Özel okullarda sınıf öğretmeni, zümre başkanı ve ilkokul koordinatörü görevlerinde bulundu. Öğretmenlerin mesleki gelişimine yönelik olarak birçok atölyede içerik hazırlayarak yürütücü olarak rol aldı. PASS Teorisi'nin müfredat entegrasyonunu yaparak k12 düzeyinde içerik geliştirdi. Sürdürülebilir bir dünya için çevre ile ilgili dernek ve kuruluşlara program ve içerik geliştirme desteği verdi. İklim değişikliği ile ilgili müfredat hazırlama projesinde planlama ve içerik geliştirme ekibinde yer aldı. Sürdürülebilir kalkınma amaçları ve iklim değişikliği müfredat entegrasyonu ile ilgili atölyeler yürüttü. E-öğrenme alanında asenkron kurslar için içerik geliştirdi. Vakıfların yürüttüğü projelerde yetişkin ve çocuk atölyeleri yazmakla birlikte  atölyelerin uygulayıcı kılavuzları yazdı. Yayınevlerine içerik tasarladı. 2022 yılında itibaren Öğretmen Ağı Değişim Elçisi olarak meslektaşlarıyla bilgi ve deneyimlerini paylaşmaya devam ediyor. İyi bir çocuk kitapları okuyucusu olduğundan, çocuk kitaplarının sürdürülebilir kalkınma amaçlarının entegrasyonunu yaparak Sürdürülebilir Dünya Kütüphanesi’ni kurdu. Öğretmenlerle “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ile Dünya’yı Okumak ve Sürdürülebilirlik Odağında Kolektif Çözüm”  atölyeleri yapıyor. Halen konferans, sempozyum gibi platformlarda atölyeler yapmaya devam edip sınıf öğretmeni, mesleki gelişim danışmanı, eğitim içerik uzmanı olarak kariyerine devam etmektedir.

 

When
2024-03-21 20:00 through 21:30
Location
Çevrimiçi
╲╱